Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κόβει δύο ακτίνες από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ


H επιχειρούμενη διαδικασία ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, περνά μέσα και από την αλλαγή στο έμβλημα του κόμματος. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει τον αναμορφωμένο ήλιο του Κινήματος, ο οποίος πλέον θα φέρει επτά αντί για εννιά ακτίνες που έχει σήμερα.
Σύμφωνα με τον «Μικροπολτικό», στην οδό Πειραιώς, όπου και θα δημοσιοποιηθεί η ανανεωμένη διακήρυξητου ΠΑΣΟΚ, ανήμερα των «γενεθλίων» του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο νυν πρόεδρος θα κάνει τα αποκαλυπτήρια και του ήλιου των επτά ακτινών.
Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, η αλλαγή σηματοδοτεί αφενός… την επιστροφή στις ρίζες, καθώς επτά ήταν και οι ακτίνες του «πρώτου» ήλιου, αφετέρου αντιστοιχείται προς τους μείζονες άξονες της ανανεωμένης πολιτικής στρατηγικής του κόμματος.

Στα… αποκαλυπτήρια του «ανακαινισμένου» ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη 2012, αναμένεται, με ξεχωριστό ενδιαφέρον, η παρουσία τόσο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, όσο και άλλων κορυφαίων, πρώην και νυν, που έχουν λάβει σαφείς αποστάσεις από την πορεία που έχει χαράξει η υφιστάμενη ηγεσία.
Η αναζήτηση της ταυτότητας ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού σχηματισμού, όπως  περιγράφουν τη διαδικασία ιδεολογικής ανασύνθεσης από την Ιπποκράτους, περνά, κατά πως φαίνεται, μέσα τόσο από τη διαχείριση των συμβόλων όσο και από την αναδιαπραγμάτευση των συμβολισμών.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: