Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Απαγωγή Ιρανών ισλαμιστών στη Συρία καταγγέλλει λιποτάκτης


Μέλη των ισλαμιστών Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν είναι ανάμεσα στους Ιρανούς που έχουν απαχθεί από τους αντάρτες από ένα λεωφορείο στη Δαμασκό.
Απαγωγή Ιρανών ισλαμιστών στη Συρία καταγγέλλει λιποτάκτης
Αυτό υποστήριξε σήμερα σε βίντεο που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya, ένας Σύρος ο οποίος αυτομόλησε από τον στρατό και εντάχθηκε στους εξεγερμένους. Το βίντεο δείχνει τον Αμπντούλ Νάσερ αλ-Σουμέιρ να στέκεται μπροστά από μια ομάδα ανθρώπων, που όπως είπε, είναι οι 48 Ιρανοί που έχουν απαχθεί.
Ο ίδιος έδειξε ένα έγγραφο ταυτότητας που ισχυρίζεται ότι ανήκει σε ένα άτομο της ομάδας αυτής, και τόνισε ότι έδειξε κάρτα μέλους των Φρουρών της Επανάστασης.

«Παρακολουθούσαμε τους Ιρανούς εδώ και δύο μήνες, από τότε που λάβαμε πληροφορίες σχετικά με αυτούς», δήλωσε ο αλ Σουμέιρ σύμφωνα με το Al Arabiya. «Εμείς θα ανακοινώσουμε τα επόμενα βήματα μας αφού τελειώσουμε τις έρευνες με τους Ιρανούς», πρόσθεσε.
Το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό δήλωσε το Σάββατο ότι 48 Ιρανοί προσκυνητές απήχθησαν από «ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες» στη Δαμασκό ενώ κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο.
Από την πλευρά του, το Ιράν προειδοποίησε σήμερα κατά των ξένων επεμβάσεων στη Συρία και τόνισε ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να καταπιεί το Ισραήλ, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αλι Λαριτζανί κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες, και χώρες της περιοχής που δεν κατονόμασε, ότι παρέχουν στρατιωτική υποστήριξης στους αντάρτες που αγωνίζονται για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύρος πρόεδρος, που βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς κατακραυγής, λόγω της συνεχιζόμενης βίας από εξεγέρμενους που ζητούν εδώ και ενάμιση χρόνο την αποχώρησή του, είναι ένας παραδοσιακός σύμμαχος του Ιράν.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: