Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Zeitung: Η πολιτική ηγεσία χαραμίζει τις θυσίες των Ελλήνων

Εστιάζοντας στο νέο πακέτο περικοπών, ο γερμανικός Τύπος διερωτάται κατά πόσο είναι κοντά να χαθεί και η δεύτερη ευκαιρία για την Ελλάδα και το ευρώ

Με το νέο πακέτο περικοπών 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ να βρίσκεται στο επίκεντρο, ο γερμανικός Τύπος εστιάζει για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα και τις αδυναμίες της πολιτικής ηγεσίας να αξιοποιήσει τις θυσίες των πολιτών.
Επισημαίνοντας πως οι απλοί πολίτες κάνουν θυσίες και φέρουν το μεγαλύτερο βάρος, η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως χαραμίζει αυτή την προσφορά με το να επιδίδεται σε τακτικισμούς.

"Ακόμα και στην Ελλάδα θα υπήρχε μεγαλύτερη προθυμία για θυσίες εάν οι άνθρωποι ήταν σίγουροι πως τα βάρη κατανέμονται δίκαια.
Η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να εγκαταλείψει όμως την πελατειακή της πολιτική και έτσι παραμένει η δίκαιη οργή για τους πλοιοκτήτες, την εκκλησία, τους φοροφυγάδες και τους προνομιούχους συνταξιούχους, οι οποίοι, όπως και πριν, είναι οι ωφελημένοι της κρίσης.
Η συζήτηση για τα μέτρα λιτότητας έδειξε άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα κοντεύει να χάσει και τη δεύτερη ευκαιρία της", υπογραμμίζει.
Σε ρεπορτάζ της γερμανικής έκδοσης των Financial Times με τίτλο "Η διελκυστίνδα στην Ελλάδα συνεχίζεται" αναφέρεται, σύμφωνα με την Deutsche Welle, πως τα τα ρολόγια στην Αθήνα χτυπούν διαφορετικά από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.
"Μια ώρα μπορεί να διαρκέσει και 120 λεπτά και ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί ο χρόνος να σταματήσει", τονίζεται.
"Το πήγαινε - έλα του πακέτου περικοπών για το 2013/14 δείχνει την αδυναμία της κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία έχει ένα δομικό πρόβλημα.
Ο πιο νέος εταίρος δεν τοποθέτησε υπουργούς στην κυβέρνηση πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα αναλάβει την ευθύνη.
Έτσι όμως, κάθε μεγάλη απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να συζητείται ακόμα μια φορά από τους τρεις αρχηγούς", υπογραμμίζεται.
Πηγή: news247.gr
Categories: