Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά από καταγγελία εκδοτικού οίκου: Συλλήψεις για φωτοτυπίες ξενόγλωσσων βιβλίων!


Μετά από καταγγελία εκδοτικού οίκου: Συλλήψεις για φωτοτυπίες ξενόγλωσσων βιβλίων!
Ο ένας μετά τον άλλο συλλαμβάνονται σε όλη την Ελλάδα ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων τα οποία πωλούν φωτοτυπίες ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών βιβλίων αντί για τα γνήσια με χαμηλότερο τίμημα, χωρίς την έγγραφη άδεια των εταιρειών που τα εκδίδουν.
Μετά από καταγγελία εκδοτικού οίκου ξενόγλωσσων βιβλίων, τρεις βιβλιοπώλες στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν φωτοτυπημένα αποσπάσματα συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σύλληψη σε βιβλιοπωλείο έγινε και στις Φέρες του Έβρο.
Στην Ξάνθη συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα άλλη μια ιδιοκτήτρια ενός βιβλιοπωλείου που διέθετε παράνομα προς πώληση φωτοτυπίες βιβλίων Αγγλικών. Μάλιστα η συγκεκριμένη διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, καθώς διέπραττε κατ’ εξακολούθηση το ίδιο αδίκημα!

Αλλά και στο κέντρο της Τρίπολης, αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπεύθυνους ενός βιβλιοπωλείου που κατ’ επανάληψη φωτοτυπούσαν και διέθεταν προς εμπορία βιβλία Αγγλικών. Οι βιβλιοπώλες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε δίωξη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή, αναφέρει το protothema.gr.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: