Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τρελά ασφαλιστήρια με τρελά λεφτά!

Ασυνήθιστα συμβόλαια υπογράφουν οι πλούσιοι και διάσημοι, όπου ασφαλίζουν ό,τι πιο περίεργο μπορούν να φανταστούν... οι κοινοί θνητοί. Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, μερικά από τα πιο περίεργα συμβόλαια είναι τα εξής:

1. Γάμου: Διάσημος φωτογράφος – του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύπτεται – είχε ασφαλιστεί για το ενδεχόμενο να παντρευτεί η «μούσα» του έναντι 100.000 δολαρίων. Για κακή του τύχη όμως, όταν τελικά παντρεύτηκε το μοντέλο που τον βοήθησε να γίνει διάσημος και ζήτησε τη διακοπή της συνεργασίας τους, το ασφαλιστήριο είχε λήξει και είχε ξεχάσει να το ανανεώσει.

2. «Άμωμης σύλληψης»: Έχουν πωληθεί περισσότερα από 4.500 τέτοια συμβόλαια. Ισχύουν σε περίπτωση που κάποια κοπέλα μείνει έγκυος κατά λάθος και δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού.

3. Σπέρματος: Ο τραγουδιστής των Van Halen Ντέιβιντ Λι Ροθ είχε ασφαλίσει το σπέρμα του, φοβούμενος ότι κάποια από τις θαυμάστριές του μπορεί να μείνει έγκυος. Με το ίδιο συμβόλαιο ήξερε τουλάχιστον ότι δεν θα επωμιζόταν όλα τα έξοδα (νομικά και κηδεμονίας) μόνος του.

4. Για απαγωγή από εξωγήινους: Τέτοια συμβόλαια προσφέρει online η εταιρεία Saint Lawrence Agency…


5. Για... εν γένει απαγωγές: Είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των πλουσίων, αλλά και μεταξύ των στελεχών των πολυεθνικών που κάνουν «μπίζνες» σε χώρες, οι οποίες σπαράσσονται από εμφυλίους ή έχουν μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας.


Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα περίεργα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι καινούργια εφεύρεση, ωστόσο, στο Χόλιγουντ είναι παλιά πρακτική. Από τους πρώτους ήταν ο κωμικός του βωβού κινηματογράφου Μπεν Τέρπιν, ο οποίος έπασχε από στραβισμό και όλοι οι ρόλοι του βασίζονταν σε αυτήν την ιδιαιτερότητά του. Είχε ασφαλίσει τα μάτια του έναντι 25.000 δολαρίων στη Loyds, φοβούμενος προφανώς ότι μπορεί να θεραπευθεί... ως εκ θαύματος.

Το μπούστο και τα πόδια είναι τα σημεία που ασφαλίζουν συχνότερα οι επώνυμοι. Περίεργα σημεία είναι: η φωνή του Μπρος Σπρίνγκστιν, τα μάτια της Μπέτι Ντέιβις, τα γεννητικά όργανα του Μικ Τζάγκερ, τα δόντια της Αμέρικα Φεράρα, το χαμόγελο της Τζούλια Ρόμπερτς και η γλώσσα του Τζιν Σίμονς των Kiss.

Όσον αφορά το ντεκολτέ πρώτη διδάξασα είναι φυσικά η Ντόλι Πάρτον, η οποία είχε ασφαλίσει το πλούσιο ντεκολτέ της έναντι 600.000 δολαρίων. Επίσης, η Μόνικα Μπελούτσι έχει ασφαλίσει το στήθος της για έξι εκατ. δολάρια.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ασφάλισε τα πόδια του έναντι 52 εκατ. δολαρίων, ενώ το συμβόλαιο που καλύπτει ολόκληρο το σώμα του φθάνει τα 75 εκατ. δολάρια.

Το μοντέλο Χάιντι Κλουμ έχει ασφαλίσει τα πόδια της 2,2 εκατ. δολάρια, ενώ η Μαράια Κάρεϊ μόλις υπέγραψε συμβόλαιο με εταιρεία γυναικείων ξυριστικών ασφάλισε τα πόδια της έναντι 1 δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με τον κουτσομπολίστικο Τύπο η Τζένιφερ Λόπεζ έχει ασφαλίσει τα πιο διάσημα οπίσθια στον κόσμο έναντι 27 εκατ. δολαρίων.
Πηγή: thesout.gr
Categories: