Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Χαντάκι" ...και πρόστιμο!


«Θα επιβάλλουμε πρόστιμα σε όποια εταιρεία του Δημοσίου έχει ευθύνη που αφήνει χαντάκια ανοικτά. Σκάβουν πεζοδρόμια, αφήνουν τα χώματα και τα μπάζα. Σκάβουν δρόμους προκαλούν ατυχήματα. Θα επιβάλλουμε το μέγιστο δυνατό πρόστιμο που μπορούμε», υπογράμμισε ο δήμαρχος. Και συνέχισε:
«Δεν πάει να είναι η ΕΥΔΑΠ, δεν πάει να είναι η ΔΕΗ, δεν πάει να είναι ο ΟΤΕ. Επιτέλους οφείλουν να σέβονται τους πολίτες, τους δημότες είτε είναι εργολάβοι αυτών των εταιρειών είτε είναι εργαζόμενοι,. Έχουν τόσα και τόσα βάσανα να τους προσθέτουν και άλλα οι κοινωφελείς εταιρείες;»

Κι εδώ που τα λέμε έχει απόλυτο δίκιο ο Δήμαρχος, αφού είναι γνωστό το...γραφειοκρατικό "τέρας". Έχει παρατηρηθεί, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε άλλους δήμους, να γίνεται μια εργασία σήμερα και να ολοκληρώνεται μετά από ένα μήνα, έτσι! Όλο αυτό το διάστημα όμως, οι κάτοικοι των ...σκαμμένων περιοχών, έχουν υποστεί τη σκόνη μέσα στα σπίτια τους από τα χώματα, τις λάσπες αν βρέξει κιόλας και γενικώς τη βρωμιά.
Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο ο Β. Μιχαλολιάκος, μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο και για το γνωστό θέμα του λιμανιού, τονίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα πέσουν τα κάγκελα που χωρίζουν την πόλη από το λιμάνι.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:
Δεν κρύβομαι πίσω από το δάκτυλο μου: είναι νοσηρή αυτή η κατάσταση: Άλλη διοίκηση για το λιμάνι και άλλη για την πόλη. Το λιμάνι είναι κομμάτι της πόλης, όπως είναι το Δημοτικό Θέατρο, η πλατεία Κοραή. Όμως μια νοσηρή διοικητική αντίληψη το έχει χωρίσει. Έχει μετατρέψει τον Πειραιά από πόλη παραλιακή σε Δήμο Κυψέλης, Παγκρατίου, Σεπολίων, που δεν βρέχεται πουθενά από θάλασσα. Και αυτά τα πανύψηλα κάγκελα που χωρίζουν την πόλη μας από το λιμάνι θα πέσουν. Κι αν πρέπει να υπάρχει μια Ανώνυμη Εταιρεία που να διοικεί λιμενικές δραστηριότητες, αυτές θα περιοριστούν αυστηρά στις λιμενικές δραστηριότητες. Τι δουλειά έχει να υπάρχει εμπορική δραστηριότητα ή άλλη δραστηριότητα πάνω στο έδαφος της πόλης από άλλη διοίκηση εκτός Δήμου; Θα πέσουν τα κάγκελα και θα πάνε τα σύνορα της πόλης εκεί που είναι η φυσική τους θέση: η θάλασσα.
Πηγή: zougla.gr
Categories: