Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό


Συρία: Βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό
Νέα έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στη Δαμασκό, κοντά στο υπουργείο Πληροφοριών και το δικαστικό μέγαρο, μετά την έκρηξη νωρίτερα έξω από τζαμί, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πέντε μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι η «τρομοκρατική» επίθεση στο τέμενος έγινε με μοτοσικλέτα παγιδευμένη με εκρηκτικά στη συνοικία Ρουκν αλ Ντιν.
Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η επίθεση είχε στόχο περίπολο των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή. Η οργάνωση ανέφερε ότι η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε έξι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και ότι πολλοί άλλοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την έναρξη της εξέγερσης τον Μάρτιο του 2011 οι δυνάμεις ασφαλείας περικυκλώνουν τα τεμένη σχεδόν κάθε Παρασκευή, όταν είθισται να σημειώνονται κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, «μαζικές» διαδηλώσεις έγιναν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη Χαν Σεϊχούν, καθώς και στην επαρχία της Δαμασκού και στη Χαράστα, παρότι εκεί ο στρατός διεξάγει μαζικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, που το καθεστώς θεωρεί «τρομοκράτες».
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: