Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μιχελογιαννάκης ζητάει εξεταστική επιτροπή για τον… Παπανδρέου!


Ο Μιχελογιαννάκης ζητάει εξεταστική επιτροπή για τον …Παπανδρέου!
Μπορεί πριν λίγο καιρό ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης να ήταν ο μεγαλύτερος, ίσως, υποστηρικτής του Γιώργου Παπανδρέου, με τα πλάνα από το Κοινοβούλιο να καταχειροκροτεί τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να έχουν καταγραφεί
Ωστόσο σήμερα μπροστά στην κρισιμότητα των καιρών και τη λαϊκή ανάγκη για κάθαρση, δε διστάζει να ταχθεί ευθέως υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤκαι την υπαγωγής της στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης.
Με παρέμβασή του ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΜΑΡτονίζει ότι:
«ο έλεγχος της διαφάνειας, η αξιοπιστία και η θεραπεία της άρρωστης σχέσης πολίτη – πολιτικού θα πρέπει να είναι από όλους ζητούμενο».
«Τι φοβίζει άραγε μια εξεταστική επιτροπή όταν και οι τρεις πλευρές θα πρέπει να  επιδιώκουν το αυτό, δηλαδή όχι σικέ στάση, όχι προκατασκευασμένες αποφάσεις, αλλά εξέταση σε βάθος και αποκατάσταση είτε του κατήγορου, είτε του κατηγορουμένου.

Τι φοβίζει, η δοκιμασία του να ακουστούν με σεβασμό τα δικά μας προτεινόμενα ισοδύναμα.
Τι φοβίζει, να επιλέγονται άτομα ηθικά, αντικειμενικά και άξια στην κάθε είδους διαχείριση.
Τι φοβίζει, να υπάρχει παράλληλη διεκδίκηση, σε εξωτερικό και εσωτερικό, με κοινό αιτούμενο την όρθια Ελλάδα.
Τι φοβίζει, με μια φωνή να αποκλείσουν αυτά που ακραία δεσμεύτηκαν προεκλογικά, όπως όχι σε φόρο στην αγροτική γη, όχι σε τρελά σενάρια όπως ο φόρος ακινησίας.
Τίποτα δεν έπρεπε να τους φοβίζει, άλλωστε στο παράδειγμα της εξεταστικής επιτροπής, και η ΝΔ την είχε προεκλογικά εξαγγείλει, και το ΠΑΣΟΚ την  θέλει για αποκατάσταση της ιστορία του.
Τα υπόλοιπα είναι περιττά και επικίνδυνα» – αναφέρει ο κ.Μιχελογιαννάκης, ο οποίος «στέλνει» το Γιώργο Παπανδρέου στην Εξεταστική Επιτροπή.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: