Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Νταγκεστάν: Φονική σύγκρουση με ισλαμιστές σε παιδικό σταθμό


Πέντε μαχητές και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν σε ένοπλη σύγκρουση στον βόρειο Καύκασο, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.
Νταγκεστάν: Φονική σύγκρουση με ισλαμιστές σε παιδικό σταθμό
Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν ομάδα ενόπλων στο υπόγειο ενός παιδικού σταθμού, στο χωριό Κουτράκχ, κοντά στα σύνορα με την Γεωργία.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένα στέλεχος της αστυνομίας και τρία τραυματίστηκαν, ενώ σκοτώθηκαν τρεις από την ομάδα των ενόπλων.
Οπως διευκρινίστηκε επίσης, κατά τη διάρκεια τηςεπιχείρησης οι ισλαμιστές αντάρτες μετακινήθηκαν σε παρακείμενη κατοικία, η οποία καταστράφηκε κατά την ανταλλαγή πυρών.
Οι ρωσικές αρχές ανέφερεραν ότι οι τρεις νεκροί και άλλος ένας από τους μαχητές καταζητούντο την τελευταία διετία για δολοφονίες στην ευρύτερη περιοχή.
Το Νταγκεστάν, στο οποίο ο πληθυσμός είναι κυρίως μουσουλμανικός όπως και στην γειτονική Τσετσενία, αντιμετωπίζει σχεδόν σε καθημερινή βάση φαινόμενα ένοπλης βίας και τρομοκρατικών ενεργειών κατά των ρώσων αξιωματούχων και των κρατικών υποδομών, από τους αυτονομιστές αντάρτες.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: