Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης


Όλες οι μορφές, το κόστος εγκατάστασης, πόσα θα εξοικονομήσετε και πότε θα κάνετε απόσβεση


Εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης

Εναλλακτικές και συμφέρουσες λύσεις ώστε να μειώσουν το κόστος θέρμανσης αναζητούν οι καταναλωτές που βλέπουν το μισθό τους να μειώνεται δραματικά και το κόστος διαβίωσης να εκτοξεύεται.
Μέσα στα επώδυνα μέτρα, έρχεται πλέον να προστεθεί και η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα εξισωθεί με το κίνησης φτάνοντας το 1,50 ευρώ.

Οι καταναλωτές είναι σε απόγνωση και πολλοί είναι πλέον εκείνοι που αναζητούν νέους τρόπους για να ζεσταθούν το χειμώνα που έρχεται, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότιθα βάλουν στο σπίτι τους ακόμα και ξυλόσομπα.
Επαγγελματίες ωστόσο που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους για να ζεστάνουμε στο σπίτι μας και με κόστος πολύ μικρότερο. Μπορεί το κόστος εγκατάστασης για ορισμένα να είναι μεγάλο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς η απόσβεση θα γίνει μέσα σε δύο χρόνια.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», αν μια οικογένεια καταναλώνει 1.300 λίτρα πετρέλαιο τη χειμερινή σεζόν (Οκτώβριος – Μάρτιος), τότε με βάση τις εκτιμώμενες για φέτος τιμές (1,45 ευρώ) θα κληθεί να πληρώσει 1.885 ευρώ έναντι 1.300 ευρώ πέρυσι. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, όπου η μέση κατανάλωση υπολογίζεται στα 2.000 λίτρα και πάνω.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: