Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μέρκελ μας βλέπει σαν μαθητούδι: «Η Ελλάδα να κάνει τα μαθήματά της»


Η Μέρκελ μας βλέπει σαν μαθητούδι: «Η Ελλάδα να κάνει τα μαθήματά της»
«Χώρες σαν την Ελλάδα πρέπει να κάνουν τα μαθήματά τους, διότι θέλουμε μια ένωση σταθερότητας και όχι χρέους» δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, διευκρίνισε ωστόσο ότι «σε μια τέτοια δύσκολη φάση αυτές οι χώρες αξίζουν την αλληλεγγύη μας και να τους ευχηθούμε να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες».
Η κα Μέρκελ, μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση στο Άμπενσμπεργκ, έλαβε αποστάσεις από τους υψηλούς τόνους του «αδελφού» κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, την CSU, σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
Απηύθυνε έκκληση για την Ευρώπη και την ενοποίησή της. «Το γεγονός ότι επί 67 χρόνια δεν είχαμε κανένα πόλεμο δεν είναι αυτονόητο», επεσήμανε η Καγκελάριος και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της, αν θέλει να συνεχίσει να υφίσταται στον ανταγωνισμό με ανερχόμενα κράτη. «Γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή μας, επειδή μόνοι μας δεν θα καταφέρναμε τίποτα», δήλωσε, σύμφωνα με το newsit.gr

Η Μέρκελ έκανε ακόμη λόγο για συμφωνία των δύο κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης επί της αρχής.
Η CDU και η CSU είναι δύο «αδελφά» κόμματα, αλλά κατά καιρούς έχουν διαφορετικές απόψεις, ανέφερε.
«Όταν πρέπει, όμως, η CDU και η CSU, διατηρούν τη συνοχή τους – κι αυτό ανέκαθεν ήταν κάτι καλό για τη Γερμανία», δήλωσε η Καγκελάριος.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: