Κι όμως υπάρχουν 6 (τουλάχιστον) καθημερινές και απλές λειτουργίες που δεν τις κάνουμε σωστά.
Το σπρέι καθαρισμού που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας μπορεί να κάνει τα τζάμια... αόρατα αλλά δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο και με τα μικρόβια. Αυτά τα κααθαριστικά μπορεί να είναι ιδανικά για να γυαλίζουν επιφάνειες αλλά δεν τις απολυμαίνουν το ίδιο εύκολα.
Για να κάνει κάποιος ένα ντους, να χρησιμοποιήσει οδοντικό νήμα ή να στεγνώσει τα χέρια του δε χρειάζεται να είναι και...πυρηνικός φυσικός.
Διαβάστε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και επιλέξτε αυτό που καθαρίζει και απολυμαίνει. Και μην ξεχνάτε ότι χρειάζεται περίπου 30 με 90 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει η απολυμαντική δράση του προϊόντων, άρα την επόμενη φορά που θα ψεκάσετε μία επιφάνεια αφήστε πρώτα το προϊόν να δράσει.
Καθημερινό ντους; Ποτέ
Νερό, πετσέτες και διάθεση έτοιμα για να απολαύστε ένα αναζωογονητικό ντους μετά ή πριν τη δουλειά. Όλα καλά μέχρι εδώ αλλά ποιος σας είπε ότι πρέπει να κάνετε ντους κάθε μέρα; Μέγα λάθος..εκτός φυσικά και αν η εργασία σας το απαιτεί.
Το καθημερινό ντους είναι... πλεονασμός. Και αυτό γιατί το εξωτερικό περίβλημα του δέρματός μας είναι ουσιαστικό για να παγιδεύει την υγρασία. Τα συχνά ντους με τη χρήση αφρόλουτρων και σφουγγαριών, ενδέχεται να απομακρύνουν τα λιπίδια και τα έλαια του στρώματος, τα οποία καταπολεμούν την ξηρότητα.
Ωστόσο εάν επιθυμείτε να κάνετε ντους κάθε μέρα, προτιμήστε να είναι με χλιαρό νερό, να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά και αποφύγετε το τρίψιμο με το σφουγγάρι ή την πετσέτα.
Φακοί επαφής...σαν τα μάτια σας
Οι φακοί επαφής είναι σαν το ...αυτοκίνητο. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν αλλάζετε τακτικά τα λάδια, και με την ίδια λογική και οι φακοί επαφής δεν «δουλεύουν» σωστά χωρίς νέο υγρό καθαρισμού. Όμως το πιο συχνό λάθος είναι ότι προσθέτετε επιπλέον υγρό στο ήδη υπάρχον. Τα υπολείμματα του παλιού υγρού καταστρέφουν την απολυμαντική δράση του νέου που προσθέτετε και στην ουσία ρισκάρετε με πιθανές μολύνσεις.
Για να αποφύγετε αυτά τα δυσάρεστα συμβάντα ακολουθήστε τα εξής βήματα: Καθαρίστε, ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσει η θήκη πριν βάλετε μέσα καινούργιο υγρό. Και μην ξεχνάτε ότι αυτό πρέπει να το κάνετε κάθε φορά που φοράτε τους φακούς σας.
Ένα με τον... καναπέ
Η μάχη με τον πόνο της μέσης είναι άνιση, άδικη και χρονοβόρα. Δυστυχώς όμως πολλοί είναι εκείνοι που πάσχουν έτσι ξαφνικά από αφόρητους πόνους στη μέση. Η συχνότερη «λύση»- μύθος είναι ότι προκειμένου να περάσει πρέπει να μείνετε ξαπλωμένοι στον καναπέ. Αν και ακούγεται ξεκούραστο η αλήθεια είναι ότι είναι λάθος. Μάλιστα η καθηγήτρια ορθοπεδικής του ιατρικού Κέντρου της Βαλτιμόρης, Carmen Pichard-Encina, M.D. επιμένει ότι αυτό είναι ότι χειρότερο για τη μέση σας.
Ο λόγος είναι ότι η ακινησία ενισχύει την ακαμψία των μυών και με τον καιρό, η αδράνεια αποδυναμώνει τους μυς σε τέτοιο σημείο που είναι επιρρεπείς και πιο ευαίσθητοι σε πιθανό τραυματισμό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η λύση είναι η εντατική άσκηση. Φυσικά και μπορείτε να ασκηθείτε αλλά επιλέξτε ήπιας έντασης γυμναστική όπως είναι το περπάτημα και το κολύμπι, που βοηθούν τους μύες της μέσης χωρίς να επιβαρύνουν τις κλειδώσεις.
Οδοντικό νήμα...πριν ή μετά
Πολλοί είναι εκείνοι που θωρούν ότι το οδοντικό νήμα είναι ιδανικό για να απομακρύνει το ...μαρούλι που έχει κολλήσει ανάμεσα από τα δόντια. Μετά η οδοντόβουρτσα και το ξέπλυμα με νερό θα αποτελειώσει τη δουλειά αφήνοντας το στόμα πεντακάθαρο. Λοιπόν αυτή η θεωρία είναι λάθος.
Το οδοντικό νήμα είναι ιδανικό για να απομακρύνει τα μικροσκοπικά σκουπιδάκια που δεν μπορεί η οδοντόβουρτσα να φτάσει. Άρα η σωστή χρήση είναι πρώτα η οδοντόβουρτσα, μετά το οδοντικό νήμα και έπειτα το οδοντικό διάλυμα, το οποίο θα... ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.
Χεράκια πλύναμε;
Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος, αλλά ο παλιός πατροπαράδοτος τρόπος είναι ...αλλιώς. Αν ακούσετε λοιπόν, κάποιον να λέει ότι τα ειδικά μηχανήματα που στεγνώνουν τα χέρια στις τουαλέτες των καταστημάτων είναι πιο υγιεινή λύση από το χαρτί, μην τον πιστέψετε. Το να τρίβετε τα χέρια σας κάτω από τον ζεστό αέρα μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των βακτηρίων στην επιφάνεια του δέρματός σας έως και κατά 45%. Αντίθετα το παραδοσιακό χαρτί μειώνει τα επίπεδα μικροβίων στις παλάμες σας μέχρι και 60%.
Πηγή: newsbomb.gr