Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Άγρια δολοφονία οικογένειας Βρετανών στη Γαλλία


Άγρια δολοφονία οικογένειας Βρετανών στη Γαλλία
Ένα τετράχρονο κοριτσάκι κρυβόταν επί οκτώ ώρες κάτω από τα πτώματα τριών επιβατών ενός αυτοκινήτου που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς, σε ορεινή περιοχή της Γαλλίας.
Τα πτώματα – δύο γυναίκες και ένας άνδρας οδηγός, που θεωρείται ότι είναι Βρετανοί – ανακαλύφθηκαν μέσα σε μια BMW, κοντά στη λίμνη Ανεσί, στις γαλλικές Άλπεις. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε νεκρός ένας ποδηλάτης, που λέγεται ότι ήταν κάτοικος της περιοχής.
Ένα δεύτερο, μεγαλύτερο κορίτσι, βρέθηκε τραυματισμένο στο δρόμο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία αναφέρει, ότι ο οδηγός της BMW ήταν πολίτης του Ηνωμένου Βασιλείου και θεωρούν τους νεκρούς στο αυτοκίνητο ως μέλη μιας βρετανικής οικογένειας που βρισκόταν σε διακοπές.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών (FCO) προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητά τους.

Ο εισαγγελέας Ερίκ Μαγιό είπε ότι το κοριτσάκι, που μιλούσε αγγλικά, βρέθηκε κρυμμένο κάτω από τα πόδια της μίας από τις γυναίκες, περίπου τα μεσάνυχτα τοπική ώρα.
Είπε ότι το κορίτσι, που υποβάλλεται σε εξετάσεις, βρέθηκε μόνο όταν οι ειδικοί ερευνητές έφτασαν στη σκηνή του εγκλήματος.
«Ήταν κρυμμένη κάτω από το σώμα για περίπου οκτώ ώρες και έμεινε ακίνητο όλη αυτή την ώρα», είπε. Και πρόσθεσε: «Το κορίτσι μιλούσε αγγλικά. Είχε ακούσει θορύβους και κραυγές, αλλά δεν μπορούσε να πει περισσότερα – είναι μόνο τεσσάρων ετών».
Το μεγαλύτερο κορίτσι, ηλικίας επτά ή οκτώ ετών, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.
Ο Μαγιό είπε, ότι η οικογένεια βρισκόταν σε ένα κάμπινγκ στην άκρη της λίμνης Ανεσί, στην περιοχή Ότ – Σαβουά, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Τα πτώματα βρέθηκαν σε χώρο στάθμευσης, σε μια ήσυχη, δασώδη περιοχή στους πρόποδες των Άλπεων.
Ένας άλλος ποδηλάτης που είδε όλη τη σκηνή, περίπου στις 16:00 τοπική ώρα, την Τετάρτη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε κατάσταση σοκ.
Προσωπικό του βρετανικού προξενείου έφτασε στην Γκρενόμπλ την Πέμπτη το πρωί και συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για την πολλαπλή δολοφονία.
Περίπου 15 φυσίγγια από αυτόματο πιστόλι βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.
Ο επικεφαλής της έρευνας, Μπενουά Βινμάν, δήλωσε: «Τα τρία πτώματα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο φαίνεται να είναι ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά. Είναι σε κάθε περίπτωση μια οικογένεια, σύμφωνα με τους Βρετανούς στο κάμπινγκ Σεν Ζοριόζ που ανέφεραν την εξαφάνισή τους το βράδυ της Τετάρτης».
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: