Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρόωρες εκλογές βλέπουν 6 στους 10

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-Καταλληλότερος ο ΣαμαράςΠοσοστό 23,2% αποσπά ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την έρευνα της Marc για την νέα εκπομπή, «ALPHA Δημοσκόπηση». Στο 21,3% η ΝΔ και τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 9,6%. 
Στο 6% η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ, στο 5,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 4,9% για τη ΔΗΜΑΡ και 4,8% για το ΚΚΕ. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 10,5%.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Αντ. Σαμαράς από το 49,1% των ερωτηθέντων, με δεύτερο τον Αλέξη Τσίπρα που αποσπά ποσοστό 32%. 


Μπορεί το 64,1% των πολιτών να επιθυμούν η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της, ωστόσο το 60,4% πιστεύει ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με την έρευνα της Marc για την νέα εκπομπή, «ALPHA Δημοσκόπηση».

Την ίδια στιγμή, το 75% των ερωτηθέντων διαφωνούν με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, ωστόσο είναι ενδεικτικό ότι το 20,3% συμφωνεί, ποσοστό που είναι σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που συγκέντρωσε το κόμμα στις εκλογές.
Επίσης, στην ερώτηση σχετικά με τον τρόπο θέρμανσης που θα επιλέξουν τον χειμώνα, το 68,5% των πολιτών απαντά ότι θα επιλέξει τον φθηνότερο τρόπο, ενώ μόλις το 27% απαντά κατηγορηματικά ότι θα "ζεσταθεί" με πετρέλαιο θέρμανσης.Πηγή: real.gr
Categories: