Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τα «δωράκια» του δήμου Θεσσαλονίκης

Στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τις επιχειρήσεις προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.
Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν και Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, με αφορμή το σχέδιο προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι απαλλάσσονται πλήρως από τα δημοτικά τέλη όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του μετρό ενώ κατά 50% μειώνονται τα τέλη για τους άπορους.

«Έχουμε ένα σφιχτό συντηρητικό προϋπολογισμό ενώ το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί επίτευγμα. Κάναμε καλύτερη διαχείριση πόρων, καλύτερη διαχείριση ικανοτήτων του δήμου, αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα, παίρνουμε χρήματα από τα υπουργεία» δήλωσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο κ. Καπόν τόνισε: «σκοπός μας είναι όχι να πάρουμε καινούρια δάνεια αλλά να αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του δήμου».

Ο κ. Κουράκης, ανακοινώνοντας το τεχνικό πρόγραμμα για το 2013 είπε ότι είναι μεγαλύτερο κατά 44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (από 28.386.000 ευρώ που ήταν το 2012 θα είναι 40.949.000 ευρώ για το 2013). Όπως είπε, στο ποσό αυτό δεν έχουν προστεθεί έργα που είναι σε αναμονή και δεν έχουν εγκριθεί ακόμη. Τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.


Πηγή: zougla.gr
Categories: