Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή ζητά στοιχεία των βρεφών αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς


Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί η ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, κ. Παναγιώταρου προς τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη σχετικά με τον ακριβή αριθμό και τα ακριβή στοιχεία των αλλοδαπών νηπίων που βρίσκονται σε παιδικούς σταθμούς της χώρας.
Ετοιμάζουν πογκρόμ νηπίων; Τα στοιχεία των αλλοδαπών βρεφών στους παιδικούς σταθμούς ζητεί η Χρ.Αυγή!
Αυτή η ερώτηση του κ. Παναγιώταρου σε συνδυασμό με τις προκελογικές του δηλώσεις στο Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, όπου είχε αναφέρει πως εάν μπει η Χρυσή Αυγή στη Βουλή θα κάνει εφόδους σε παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία και θα πετάει στο δρόμο τους αλλοδαπούς και τα παιδιά τους, προκαλεί μεγάλα ερωτήματα για τον λόγο που ζητάει ο βουλευτής τέτοιου είδους στοιχεία.

Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν το υπουργείο Εσωτερικών ζητάει τέτοιου είδους στοιχεία μέσω επίσημων εγγράφων προς τους δήμους της χώρας, κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δήμου Ιεράπετρας Μακρύ Γιαλού όπου οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς αρνούνται να προβούν στην καταγραφή τονίζοντας ότι πρόκειται περί απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού αιτήματος.
Σύμφωνα με το site thebest.gr οι κάτοικοι του συγκεκριμένου δήμου απάντησαν με ανοιχτή επιστολή στον κ. Στυλιανίδη.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
"Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας ως δημοτική παράταξη που εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π. του Δήμου Ιεράπετρας ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α (αρμόδιο για την κοινωνική δράση του Δήμου μας, των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας συμπεριλαμβανομένων).
Λάβαμε το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και το αντίστοιχο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, για την αποστολή στοιχείων για τον αριθμό αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους Παιδικούς και Βρεφ/κους σταθμούς του Δήμου μας, για να απαντήσετε σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου.
Σας ενημερώνουμε, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, ότι ο εν λόγω βουλευτής είχε πει τα παρακάτω σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στο Φλοίσβο, στις 11/6/2012:
"Αν μπει, η Χρυσή Αυγή στην Βουλή, θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους".
Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.
Διαπιστώνουμε ότι δεν είστε πλέον σε θέση να ορθώσετε το ανάστημά σας και να υπερασπιστείτε στοιχειώδη δικαιώματα, που μάλιστα αφορούν βρέφη και νήπια!
Με την προθυμία που επιδεικνύετε στην προώθηση του αιτήματος του εν λόγω βουλευτή, συμβάλετε στην μετατροπή μιας ειρηνικής και δημοκρατικής κοινωνίας σε ένα φασιστικό καθεστώς που στοχοποιεί τους αδύναμους και ανεπιθύμητος, ώστε εύκολα να γίνονται στόχος του όχλου, ταγμάτων εφόδου ή μιας οργανωμένης ναζιστικής επιχείρησης εξόντωσης. Τον εφιάλτη αυτόν η περιοχή μας έχει ήδη ζήσει και πληρώσει με αίμα κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Μας εξοργίζει το ότι από τις δομές των βρεφονηπιακών, στις οποίες απευθύνεστε σε αξιοσημείωτα σύντομο χρόνο, προκειμένου να παραδώσουν στοιχεία μωρών σε νεοναζιστές που ανοικτά τα απειλούν, έχετε πολύ πρόσφατα στερήσει πολύτιμους πόρους.
Συγκεκριμένα στο Δήμο μας, το Υπουργείο σας έχει περικόψει πόρους ύψους 150.000 € – συνέπεια της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων. Δηλαδή, ο Δήμος μας καλείται είτε να καλύψει το ποσό αυτό είτε στερώντας άλλες παροχές ή έργα στους δημότες του, είτε αυξάνοντας τα τροφεία σε γονείς, που ήδη δύσκολα ανταπεξέρχονται λόγω της δεινής οικονομικής τους κατάστασης είτε περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό των νηπίων που εξυπηρετούνται. Μήπως αυτός είναι ο στόχος σας (ή της Τρόικας ή της Χρυσής Αυγής);
Η οργή για την υποβάθμιση παρεχόμενων υπηρεσιών ή για την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες είναι άμεση συνέπεια των πολιτικών σας επιλογών.
Είναι τουλάχιστον θλιβερό να διαπιστώνουμε ότι αυτή την οργή επιδιώκετε βολικά να τη στρέψετε σε αθώα βρέφη και νήπια, ενδίδοντας αδιαμαρτύρητα στα ρατσιστικά παραληρήματα ακραίων στοιχείων. Η υποχρηματοδότηση απειλεί την ομαλή λειτουργία των βρεφονηπιακών μας σταθμών και όχι η παρουσία παιδιών αλλοδαπών, που μάλιστα οι οικογένειές τους ανταποκρίνονται άψογα στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Νομικού Προσώπου (ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Ιεράπετρας) δεν θα ανταποκριθούμε στο αίτημά σας για παροχή στοιχείων.
Καλούμε δε τους συναδέλφους μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους Δήμους όλης της χώρας να πράξουν το ίδιο.
Από εσάς απαιτούμε να ανταποκριθείτε σαν πολιτεία στις οικονομικές σας υποχρεώσεις, σεβόμενοι παράλληλα το Σύνταγμα της χώρας μας και τα δικαιώματα των πολιτών της και όλων των κατοίκων της.
Πηγή: newsIt.gr

Categories: