Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και HTC


Η HTC και η Apple αποφάσισαν να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στις μεταξύ τους δικαστικές διαμάχες πριν μερικά εικοσιτετράωρα. 
Τέλος στις δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και HTC

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2010, οπότε η Apple κατέθεσε αγωγές εναντίον της HTC στην International Trade Commission και το US District Court, ισχυριζόμενη πως η HTC παραβιάζει είκοσι πατέντες σχετιζόμενες με το iOS. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή… Μέχρι σήμερα ακολούθησαν πολυάριθμες νέες αγωγές τόσο από την πλευρά της HTC όσο και από την πλευρά της Apple –και όλα έδειχναν ότι η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιρειών δεν θα τελειώσει ποτέ.

Τελικά, οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος σ’ αυτή την αλυσίδα αγωγών που πρακτικά δεν έβγαζε πουθενά, τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια. Λεπτομέρειες για το οικονομικό κομμάτι δεν έγιναν γνωστές –κάτι αναμενόμενο σε τέτοιες υποθέσεις. Ο CEO της HTC Peter Chou δήλωσε ότι η HTC είναι ικανοποιημένη που μπήκε ένα τέλος στη διαμάχη με την Apple, ούτως ώστε η εταιρεία να μπορεί να επικεντρωθεί στην καινοτομία και όχι στους δικαστικούς αγώνες. Ο Tim Cook απ’ την πλευρά του δήλωσε ότι η Apple είναι ευχαριστημένη που επιτεύχθηκε μια συμφωνία με την HTC. Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. Σειρά θα έχει άραγε η Samsung;
Πηγή: itech4u.gr