Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Πώς εξηγείται η αλλαγή στάσης της Γερμανίας

Στις προθέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ είναι η υποστήριξη, με κάθε μέσο της ευρωπαϊκής προοπτικής της γερμανικής οικονομίας

Picture 0 for Πώς εξηγείται η αλλαγή στάσης της Γερμανίας

Είναι κάτι παραπάνω από σαφής η στροφή που επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από την Γερμανία, αναφορικά με τη στάση της απέναντι στο ευρώ και στην ενιαία προοπτική της Ευρωζώνης.

Όλες οι πληροφορίες, που έρχονται από το Βερολίνο αναφέρουν ότι στις προθέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ είναι η υποστήριξη, με κάθε μέσο της ευρωπαϊκής προοπτικής της γερμανικής οικονομίας και με αυτό το σύνθημα, θα κατέβει το κόμμα της στις εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Τα δημοσκοπικά μηνύματα που λαμβάνει το CDU είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρα, αναφορικά με αυτή την αλλαγή στάση, η οποία εκτιμάται ότι τελικώς μόνο εκλογικά κέρδη μπορεί να αποφέρει στο κυβερνών κόμμα και στον συνασπισμό των κομμάτων που το υποστηρίζει.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελευταία έχουν πέσει οι τόνοι αναφορικά με τη στάση των Ελλήνων και τις ευθύνες της ελληνικής οικονομίας στην δημοσιονομική κρίση χρέους, που απειλεί την Ευρωζώνη.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, πάντως, παίζει και το γεγονός ότι στο στόχαστρο των γερμανικών ΜΜΕ έχει μπει πλέον η Κύπρος.


Πηγή: voria.gr