Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 11.500 χρόνια!

Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science, η άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών που καταγράφεται στην εποχή μας είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι έχουμε δει τα τελευταία 11.300 χρόνια.

Σημειώνονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 11.500 χρόνια!


Τα κλιματικά μοντέλα που μελέτησαν οι επιστήμονες έδειξαν πως ως το τέλος αυτού του αιώνα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι υψηλότερες απ' ό, τι ήταν οποτεδήποτε άλλοτε μετά την τελευταία περίοδο των παγετώνων. 

Τα δεδομένα που μελέτησαν – τα οποία συγκεντρώθηκαν από μελέτες παγετώνων, απολιθωμάτων και των ωκεανών- αφορούσαν μια πολύ μεγαλύτερη περίοδο από τα 1.500 χρόνια που είχαν εξεταστεί προηγουμένως.

Η έρευνα, με επκεφαλής τον Σον Μάρκοτ του Πολιτειακού Πανεπιστημπιου του Όρεγκον, προκάλεσε ανησυχίες για το πώς και το αν οι άνθρωποι και άλλα είδη θα καταφέρουν να προσαρμοστούν στην ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας.

"Εμείς και άλλα έμβια όντα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε σε βραδύτερες αλλαγές", δήλωσε προς τους New York Times, ο Μάικλ Μαν, κλιματολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας. "Το πολύ ανησυχητικό είναι η άνευ προηγουμένου ταχύτητα με την οποία αλλάζουμε το κλίμα".

Πηγή: newsbomb.gr
Categories: