Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα γένια κάνουν καλό!

Τα γένια δεν απαντώνται μόνο σε χίπστερ και άστεγους πλέον. Εκτός από το ότι θεωρούνται γενικά σ έ ξι, συνεισφέρουν και στη γενική ευεξία του άνδρα.Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνδρες με μούσια και μουστάκι απολαμβάνουν πολλά προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της ομορφιάς, σύμφωνα με το NewNowNext. Δημοσιευμένη έρευνα από το πανεπιστήμιο του νότιου Κουίνσλαντ αποκαλύπτει ότι τα γένια σταματούν το 90 με 95% των υπεριωδών ακτινοβολιών, οπότε καθυστερούν τη γήρανση του δέρματος και μειώνουν τις πιθανότητες για ανάπτυξη καρκίνου.

Αν κάποιος έχει άσθμα, προστατεύεται από τη γύρη και τη σκόνη που κολλάνε στις τρίχες του προσώπου.

Επίσης οι τρίχες αυτές συγκρατούν την υγρασία και προστατεύουν το πρόσωπο από τον αέρα, κάνοντάς το να δείχνει νέο και φρέσκο. Από την άλλη, το ξύρισμα είναι συνήθως η αιτία βακτηριακών λοιμώξεων και τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα, φαινόμενα που οδηγούν στην ακμή.

Για τη διεξαγωγή της έρευνας, μοντέλα με μούσια μαζί με λιγότερο ελκυστικούς, φαλακρούς άνδρες έμειναν στον καυτό ήλιο της Αυστραλίας και στη συνέχεια συγκρίθηκαν οι ποσότητες ακτινοβολίας που είχαν απορροφήσει. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα μούσια μπορεί να μεταδώσουν μολύνσεις αν δε λαμβάνουν τη σωστή περιποίηση.

Categories: