Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Πάσχα Καθολικών: 250.000 άτομα συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία του Άγιου Πέτρου στην Ρώμη!


Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη Χριστιανική γιορτή κατά την οποία γιορτάζουμε την θυσία και την ανάσταση του Σωτήρα και είναι μια κινητή γιορτή και για τους καθολικούς και για τους ορθόδοξους. 
Πασχα Καθολικων: 250.000 ατομα συγκεντρωθηκαν το πρωι στην πλατεια του Αγιου Πετρου στην Ρωμη!
Οι περίοδοι εορτασμού του είναι διαφορετικοί για τις δυο εκκλησίες, παρόλο που κάποιες φορές τυχαίνει να συμπίπτουν. Φέτος οι καθολικοί χριστιανοί γιορτάζουν το Πάσχα σήμερα.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη, 250.000 άτομα για να παρακολουθήσουν το μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για το Πάσχα των Καθολικών. Ο νέος Πάπας μεταξύ άλλων τόνισε: «Ας ζητήσουμε από τον Ιησού, που μετατρέπει τον θάνατο σε ζωή, να μετατρέψει το μίσος σε αγάπη, την εκδίκηση σε συγγνώμη, τον πόλεμο σε ειρήνη».
Εκτός, όμως, από την ημερομηνία, δεν υπάρχουν πολλές διαφορές στο πώς γιορτάζεται το Πάσχα των Καθολικών και των Ορθόδοξων. Φυσικά, το εορταστικό μενού προσαρμόζεται ανάλογα με τα ήθη και τα έθιμα της κάθε χώρας, για παράδειγμα στην Σουηδία τρώνε ρέγγα την Κυριακή του Πάσχα. Άλλο ένα έθιμο που μας κάνει εντύπωση και λαμβάνει χώρα στην Σκανδιναβία είναι ότι την Μεγάλη Εβδομάδα παίζονται στην τηλεόραση μόνο σειρές μυστηρίου.
Δείτε το μήνυμα ειρήνης, αγάπης και σεβασμού του πάπα Φραγκίσκου εδώ:
Πηγή: travelstyle.gr
Categories: