Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η Σαντορίνη και η Μυκόνος ανάμεσα στα 32 καλύτερα νησιά του κόσμου!!


Η Σαντορίνη και η Μύκονος επιλέχθηκαν ως 2 απο τα καλύτερα νησιά του κόσμου! Η πρώτη έλαβε την 7η θέση και η δεύτερη την 18η άναμεσα στα 32 (μόνο) καλύτερα νησιά παγκοσμίως. 
Η Σαντορινη και η Μυκονος αναμεσα στα 32 καλυτερα νησια του κοσμου!!
Δεν νομίζω οτι σε κανένα από μας αποτελεί εκπληξη αυτή η σημαντική τους κατάκτηση άλλωστε είναι δυο από τα ωραίοτερα και διασημότερα νησιά που έχει η χώρα μας. Έκπληκτικές, όμως,  είναι οι θέσεις που έλαβαν εκατέρωθεν, κάθως όχι μόνο βρίσκονται στην λίστα, αλλά κατέχουν θέσεις στην εικοσάδα των καλύτερων νησιών παγκοσμίως.

Τα δυο αυτά στολίδια του Αιγαίου  βράβεύτηκαν  απο το μηνιαίο ταξιδιωτικό περοδικό Travel + Leisure το οποίο διαβάζεται απο 4,8 εκατομμύρια αναγνώστες. Κάθε χρόνο εδώ και 17 χρόνια το περιοδικό ζητά απο τους αναγνώστες του, που είναι παθιασμένοι με τα ταξίδια, να ψηφίσουν τα καλύτερα μέρη στον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι τα World's Best Awards!
Για το 2012, η   Σαντορίνη κέρδισε την 7η θέση παγκοσμίως και την 1η ανάμεσα στα 5 ευρωπαϊκά νησιά που βραβεύτηκαν. Στην περιγραφή της διαβάζουμε " ...το χωριό της Οίας, με τους μπλε τρούλους των εκκλησιών της, τα ζαχαρένια μικροσκοπικά σπιτάκια και τα πέτρινα μονοπάτια με θέα τη καλντέρα, είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά και πολυφωτογραφημένα μέρη...". Και ως καλύτερη παραλία του νησιού προτείνεται  η πιο γνωστή του παραλία, η Περίσσα με την μοναδική μαύρη άμμο, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, απλωμένη σε μήκος 7 χλμ. περίπου.
Η Μύκονος κέρδισε την 18η θέση παγκοσμίως και την 4η ανάμεσα στα 5 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά. Και γι αυτήν διαβάζουμε "...κάποιοι την επισκέπτονται για τα περιβόητα καλοκαιρινά πάρτυ που γίνονται σε αυτό το άγονο νησί με τη λευκή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τους πασίγνωστους ανεμόμυλους. Άλλοι ταξιδιώτες απολαμβάνουν τις πιο low-key εποχές της άνοιξη και του φθινοπώρου, όταν η πόλη της Μυκόνου είναι ντυμένη με μπουκαμβίλιες και σε μαγεύει με ρομαντικά ξόρκια..". Φυσικά ως καλύτερη παραλία ψηφίστηκε αυτή της Ψαρρούς με την χρυσή άμμο και τα ρηχά καταγάλανα νερά.
Ρεπορτάζ-Κέιμενο: Μαρία Χαιρέτη
Πηγή: travelstyle.gr
Categories: