Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η σχολαστική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά!

Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό σύμφωνα με νέες μελέτες Αμερικανών επιστημόνων!

Η σχολαστική υγιεινή αυξάνει τον κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά!


Η έρευνα έδειξε πως τα αντιμικροβιακά στα σαπούνια, τα στοματικά διαλύματα και άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής ενδεχομένως να αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών στα παιδιά. 


Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς χρησιμοποιώντας δεδομένα για 860 παιδιά ηλικίας 6 έως 18 ετών, από προηγούμενη μελέτη που είχε γίνει παλιότερα στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το lifezone ανακάλυψαν ότι τα παιδιά με αυξημένα επίπεδα αντιμικροβιακών παραγόντων στα ούρα, είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν αυξημένα επίπεδα αντισωμάτων IgE, τα οποία παράγονται από το ανοσοποιητικό σύστημα έπειτα από έκθεση σε αλλεργιογόνους παράγοντες και είναι αυξημένα στους αλλεργικούς. 

Τα αποτελέσματα της ανάλυσης, τα οποία δημοσιεύονται στο Journal of Allergy and Clinical Immunology, δείχνουν ότι τα χημικά που σχετίζονται περισσότερο με τον κίνδυνο αλλεργίας είναι το triclosan και τα parabens, ουσίες με αντιμικροβιακές και συντηρητικές ιδιότητες. Η σχολαστική σε μερικές φορές υπερβολική προσωπική υγιεινή ίσως αποτελεί την εξήγηση της αυξημένης συχνότητας κρουσμάτων αλλεργιών στον ανεπτυγμένο κόσμο, υποστηρίζουν πολλοί ειδικοί. 


«Η σύνδεση ανάμεσα στον κίνδυνο αλλεργίας και την έκθεση σε αντιμικροβιακά υποδεικνύει ότι οι παράγοντες αυτοί ενδέχεται να διαταράσσουν την ευαίσθητη ισορροπία ανάμεσα στα επωφελή και τα επιβλαβή βακτήρια στο σώμα και να οδηγούν σε δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος», τονίζει η ερευνήτρια Δρ Σάβατζ.

Πηγή: mothersblog.gr
Categories: