Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάος αυτή την ώρα στην Κύπρο

Στην κόψη του ξυραφιού το νησί...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Χάος αυτή την ώρα στην Κύπρο

Οι πληροφορίες που φτάνουν πλέον από την Κύπρο είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. Φαίνεται πως αυτή την ώρα ζούμε την κορύφωση του δράματος που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο.

Στους δρόμους της Λευκωσίας επικρατεί ένταση και αναβρασμός και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.
Μετά την είδηση για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τράπεζα που ωθούνται στην απόλυση συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων.
Οι περίπου 500 υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν έξω από το κτίριο της κυπριακής Βουλής όπου σε λίγο προγραμματίζεται να ξεκινήσει συνεδρίαση για την έγκριση της δημιουργίας Tαμείου Αλληλεγγύης.
Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και εργαζομένων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και πολιτών, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση της κυβέρνησης να κλείσει την τράπεζα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΡΙΚ.
Οι ατέλειωτες ουρές έξω από τα ATM των κυπριακών τραπεζών, το γεγονός ότι οι Κύπριοι δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις χρημάτων πάνω από 500 ευρώ (γεγονός που έχει σταματήσει την οικονομική δραστηριότητα στο νησί) και η απειλή της χρεοκοπίας της Κύπρου, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους Κυπρίους.

Δείτε βίντεο εδώ
Πηγή: thesout.gr
Categories: