Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Πέρασε το Σχέδιο Aθηνά: "Ναι" Νταβλούρου, "όχι" Τσούκαλη

Ψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις κατευθύνσεις στα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 148 βουλευτές, «όχι» δήλωσαν 125 βουλευτές, ενώ, δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».O βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος ψήφισε ναι στην τροπολογία του σχεδίου Αθηνά, παρά το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία ώρα δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο μηχανογραφικό για τα ΤΕΙ Αιγίου, για το οποίο είχε απειλήσει με παραίτηση, ενώ ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης ψήφισε όχι.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης.

«Κατά» ψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ, ενώ «όχι» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης.

«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.

Συνολικά ψήφισαν 275 βουλευτές: Υπέρ της διάταξης ψήφισαν 148, "όχι" 125 και "παρών" 2.

Με την τροπολογία, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου. 

Την ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος.

Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων, αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).

Categories: