Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος και η Σταμάτη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ακόμη 18 συγκατηγορουμένοι του για την πολύκροτη υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από τα εξοπλιστικά προγράμματα.


Στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος και η Σταμάτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη θα γίνει στις 22 Απριλίου στο Εφετείο.

Το δικαστικό συμβούλιο με το υπ’ αρ. 545/2013 βούλευμά του παρέπεμψε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας 18 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους στην υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που προέρχεται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα, καλούνται να λογοδοτήσουν τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Β. Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας «Morelia» Οράτιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας «Torcaso» Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας «Nobilis» Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της «Torcaso» Παντελής Ζαχαριάδης.


Πηγή: madata.gr
Categories: