Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περνούν Κύπρου και Λαϊκή Ελλάδος

Δεν υφίσταται «κούρεμα» καταθέσεων για τις εν Ελλάδι καταθέσεις των δύο κυπριακών τραπεζών

Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο περνούν Κύπρου και Λαϊκή Ελλάδος


Πυρετώδεις είναι αυτήν την ώρα οι συσκέψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξεύρεση λύσης μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχέση με το μέλλον των δραστηριοτήτων των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας που αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Οι δύο κυπριακές τράπεζες θα λειτουργούν ως θυγατρικές του πλήρως ανακεφαλαιοποιημένου μετά τη διάσωσή του, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το μέλλον τους, όπως και αυτό του νέου ΤΤ, θα κριθεί το επόμενο διάστημα.
Όπως ξεκαθαρίζουν τραπεζικοί κύκλοι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των δύο κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σε σχέση με το κόστος που προκύπτει από την όλη διαδικασία μεταβίβασής τους στο ΤΤ, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει συμφωνία να καλυφθεί από το ΤΧΣ και την Κύπρο. 
Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα:
«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
Πηγή: tovima.gr
Categories: