Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Βεβήλωσαν το Μνημείο του «Υψώματος 731»

Εγγονός του ηρωικού ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά, επισκέφτηκε το θρυλικό «Ύψωμα 731» και έμεινε εμβρόντητος, όταν είδε ξεθεμελιωμένο και κομματιασμένο το λιτό μνημείο

Picture 0 for Βεβήλωσαν το Μνημείο του «Υψώματος 731»

Το εν λόγω ύψωμα (υψόμετρο 731 μ.) βρίσκεται περί τα 20 χλμ. βόρεια της Κλεισούρας. Ήταν ένα από τα ισχυρότερα ερείσματα που κατέλαβε ο ελληνικός Στρατός κατά τους χειμερινούς αγώνες με τους Ιταλούς και Αλβανούς, κλειδί της όλης τοποθεσίας, στον κεντρικό τομέα της Βορείου Ηπείρου.

Η παραμονή σε ελληνικά χέρια του υψώματος αυτού καταδίκαζε κάθε προσπάθεια των Ιταλών. Η αρχή της ιταλικής επίθεσης, που έγινε νωρίς το πρωί της 9ης Μαρτίου, με σφοδρή δράση του πυροβολικού με όλμους και αεροπορικό βομβαρδισμό των ελληνικών θέσεων, είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 500 νεκρούς και τραυματίες Έλληνες, και πολλαπλάσιους Ιταλούς.
Επρόκειτο για έναν τιτάνιο αγώνα, στον οποίο έλαβαν μέρος οι άνδρες του 5ου Συντάγματος της I Μεραρχίας, οι οποίοι κατάγονταν κυρίως από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Σε ανάμνηση αυτού του αγώνα, στήθηκε από τους συγγενείς των νεκρών ένα πρόχειρο μνημείο, με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθεί κάποτε η ελληνική πολιτεία να τιμήσει τους ήρωές της.
Προ ημερών, εγγονός του ηρωικού ταγματάρχη Δημητρίου Κασλά, επισκέφτηκε το θρυλικό "ύψωμα 731", και έμεινε εμβρόντητος, όταν είδε ξεθεμελιωμένο και κομματιασμένο το λιτό μνημείο, που είχε στηθεί εκεί πριν από κάμποσα χρόνια. Αψευδείς μάρτυρες οι φωτογραφίες που έστειλε και δημοσιοποιεί το trikalanews.gr.
Στον τίτλο του παρόντος σημειώματος κάναμε λόγο για «ακραίους Αλβανούς». Η συμπεριφορά όμως των Αλβανών πολιτικών -και εν όψει του προεκλογικού αγώνα τους- πολλαπλασιάζει αυτούς τους "ακραίους", με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανεπίτρεπτες καταστάσεις.
Προφανώς και υπάρχουν ακραίοι σε κάθε χώρα, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, αλλά στην γείτονα υπάρχει ένα στοιχείο ανησυχητικό. Ότι ενώ παντού στις δυτικές χώρες, τα ακραία φαινόμενα καταδικάζονται και οι δράστες τιμωρούνται, οι Αλβανοί πολιτικοί όχι μόνον δεν πράττουν το ίδιο, αλλά υπάρχουν και κόμματα που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» επιδιώκοντας την δημιουργία έντασης.
Εχθές, στο "Lajmet.com", δημοσιεύθηκε η είδηση πως το κόμμα της "Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας" ίδρυσε στην Ελλάδα "μυστικό" παράρτημα με την ονομασία "Ερυθρόμαυρη συμμαχία-Τσαμουριά", στην Θεσπρωτία. Το αλβανικό πρακτορείο κάνει λόγο για "εκατοντάδες νέους" που το συγκρότησαν, αλλά αυτό απέχει της αληθείας, γνωστού όντος πως το εν λόγω κόμμα μίλησε και για μεγαλειώδη συγκέντρωση σε γραφεία που δήθεν άνοιξε στην Αθήνα, ενώ οι παρευρισκόμενοι μετριούνταν στα δάχτυλα.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, πως δεν απαιτείται επαγρύπνηση, πολύ περισσότερο που οι βουλευτές του ακραίου αυτού κόμματος χρειάζονται σε όποιο κόμμα εξουσίας κερδίσει τις αλβανικές εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να καλύπτονται οι ανθελληνικές συμπεριφορές του, αλλά και να το συναγωνίζονται τα άλλα, βλέποντας την απήχηση που έχει σε ορισμένα στρώματα του αλβανικού λαού.
Στην ανακοίνωσή της η «Ερυθρόμαυρη συμμαχία», αναφέρει τα εξής: «Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας στην δημιουργία παρατήματος του κόμματος στην "Τσαμουριά" και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από ενός εκατομμύριου συμπολιτών μας Αλβανών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα την Ελλάδα».

Η "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", ανακοινώνει πως εκτός από την Ηγουμενίτσα θα διευρύνει την δραστηριότητα της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσπρωτία. Ασκεί δε, και πολεμική κατά των άλλων αλβανικών κομμάτων: «Για πρώτη φορά, ένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί το παράρτημά του στην Ελλάδα, δείχνοντας όλη την προσοχή και την φροντίδα του σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα, όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλοί Αλβανοί πολιτικοί έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών αυτά τα 23 χρόνια δημοκρατίας, αλλά κανένας και τίποτα δεν υλοποιήθηκε γι’ αυτούς, ακόμη και το πιο βασικό δικαίωμα "του εκλέγειν" στο κράτος καταγωγής τους».
Τέλος, η "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία-Τσαμουριά", δηλώνει ότι προτίθεται «Να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις στην γειτονική Ελλάδα, ακόμη στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500 χιλι
Πηγή: voria.gr
Categories: