Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Βιβλίων για τα σχολεία νησιών από την Τράπεζα Δωδεκανήσου


Η Τράπεζα Δωδεκανήσου στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να στηρίξει τις σχολικές βιβλιοθήκες των νησιών μας, συγκεντρώνοντας και διανέμοντας παιδικά βιβλία.
Όλα ξεκίνησαν στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Με αφορμή μια επιστολή από τους μικρούς μαθητές νησιώτικου Δημοτικού, με την οποία ζητούσαν να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη τους με περισσότερα βιβλία! Η Τράπεζα Δωδεκανήσου ανταποκρίθηκε άμεσα συγκεντρώνοντας βιβλία, αρχικά μεταξύ των εργαζομένων της.

Τώρα, η Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Βιβλίων, οργανώνεται πιο συστηματικά και επεκτείνεται στους  πελάτες-συνεταίρους της Τράπεζας, ώστε να ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες σε ακόμη περισσότερα σχολεία των ακριτικών νησιών μας!
 Η Τράπεζα σε επικοινωνία με τα Δημοτικά σχολεία των νησιών, ξεκινώντας από τα πιο μικρά & απομακρυσμένα,  θα καταγράψει τις  ανάγκες τους σε βιβλία. Παράλληλα καλεί όλους τους συνεταίρους & πελάτες της Τράπεζας να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, χαρίζοντας καινούργια ή σε καλή κατάσταση βιβλία, ενώ θα συμπληρώσει όποια βιβλία δεν έχουν συγκεντρωθεί μέσω της πρωτοβουλίας.
Η συγκέντρωση γίνεται σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Δωδεκανήσου, όπου τα βιβλία καταγράφονται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια ταξιδεύουν για να προσφέρουν χαρά, γνώση και φαντασία στους μικρούς μαθητές!                              Στόχος είναι η πρώτη αποστολή βιβλίων στα τρία νησιωτικά σχολεία με τα οποία έχουμε ήδη επικοινωνήσει, να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου, ενώ με την έναρξη του Σχολικού έτους τον  Σεπτέμβριο  θα οργανωθούν  οι επόμενες αποστολές, με προτεραιότητα στα νησιωτικά σχολεία με τις μεγαλύτερες ανάγκες. 
Επισημαίνεται ότι Συνεταιριστική ιδέα πάνω στις αρχές της οποίας δομήθηκε και λειτουργεί η Τράπεζα Δωδεκανήσου είναι άμεσα συνυφασμένη με την έννοια της ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία που στηρίζει την Τράπεζα. Έτσι η Τράπεζα Δωδεκανήσου  παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη των Δωδεκανησίων, εξακολουθεί να στηρίζει αξιόλογες κοινωνικές δράσεις και να αναλαμβάνει κοινωνικές πρωτοβουλίες, όπως η συγκέντρωση παιδικών βιβλίων για τα σχολεία των νησιών μας.
Περισσότερες πληροφορίες στα καταστήματα της Τράπεζας Δωδεκανήσου και στην ιστοσελίδα:
Πηγή: blog.gr
Categories: