Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ξεκινά η δίκη Άκη τη Δευτέρα – Ποιοί δικάζονται μαζί του


Αρχίζει τη Δευτέρα στις 9 η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, και συγκεκριμένα στην αίθουσα τελετών του Εφετείου στο ισόγειο. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, και την αίθουσα φυλάσσουν 20 αστυνομικοί από 15ημέρου, απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον πλησιάσει.
tsoxatzopoulos mesa pasok 250 183  1520156779 1 250x180 Ξεκινά η δίκη Άκη τη Δευτέρα   Ποιοί δικάζονται μαζί του
Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος εξετάζεται για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου πολιτικού χρήματος και τις αμαρτωλές αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Μαζί με τον άλλοτε πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δικάζονται η νυν σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, η κόρη του Αρετή, και ο πρώην στενός συνεργάτης του Γιάννης Σμπώκος.
Το κατηγορητήριο είναι κοινό για όλους και αφορά στο κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξη.
Λίγα 24ωρα πριν από τη έναρξη της δίκης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έστειλε την Παρασκευή δέκα εξώδικα στους κορυφαίους υπουργούς της περιόδου Σημίτη, καθώς και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, καλώντας τους να καταθέσουν στην δίκη πώς αποφασίστηκαν στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ οι αγορές για τα υποβρύχια και τα TOR-M1.
«Σε καλώ να εμφανιστείς στο δικαστήριο για να καταθέσεις τι γνωρίζεις για τις κρίσιμες τέσσερις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ» φέρεται να γράφει στα εξώδικα, τα οποία απευθύνονται στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους τότε υπουργούς Ευάγγελο Βενιζέλο, Κώστα Λαλιώτη, Θεόδωρο Πάγκαλο, Αλέκο Παπαδόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου, Γιώργο Ρωμαίο και Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στους τότε επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν από περίπου έναν χρόνο και έκτοτε βρίσκεται στην έκτη πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Μέσα στις επόμενες ημέρες συνελήφθησαν και οι υπόλοιποι 18 συγκατηγορούμενοί του.
Μαζί του επίσης δικάζονται οι: Αστέριος Οικονομίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Νίκος Ζήγρας, Γιώργος Σαχπατζίδης, Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρσα, Νίκος Γεωργουλάκης, Παναγιώτης Σταμάτης, Παντελής Ζαχαριάδης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Σπύρος Χατζηνικολάου, Φώτης Αρβανίτης, Νίκος Καρατζάς και Γιώργος Κωνσταντάτος.
Πηγή: troktiko.eu
Categories: