Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τέξας: Σύγχυση με τους νεκρούς. Φόβοι για τοξικό νέφος


Από 5 έως 15 είναι ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν από την καταστροφική έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας ενώ τουλάχιστον 160 έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομία.

Τέξας: Σύγχυση με τους νεκρούς. Φόβοι για τοξικό νέφος

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 19:50 μ.μ. τοπική ώρα (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο West Fertilizer Plant το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Ντάλας. To εργοστάσιο βρίσκεται στην άκρη της κοινότητας West.

Από την έκρηξη, η οποία άφησε πίσω της εικόνες που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, φαίνεται να έχει καταρρεύσει, τουλάχιστον τμηματικά, γηροκομείο όπου ενδεχομένως υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Πριν την έκρηξη είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο, ανέφερε η αστυνομία, αντιμετωπίζεται ως χώρος εγκλήματος αν και μέχρι στιγμής, ανέφερε η αστυνομία, δεν υπάρχουν στοιχεία για δολιοφθορά.

Προς το παρόν πάντως δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της έκρηξης. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για πυρκαγιά που επεκτάθηκε σε ποσότητα αμμωνίας που υπήρχε στις εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, εκφράζονται οι φόβοι των Αρχών για δεκάδες νεκρούς, με το τοξικό νέφος να καλύπτει ολόκληρη την περιοχή ενώ οι αρμόδιες Αρχές έχουν εκκενώσει τουλάχιστον το μισό τμήμα της πόλης. Επίσης, περισσότερα από 60 κτήρια - σε ακτίνα 3 μιλίων - έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης, φόβοι εκφράζονται για την διαρροή άνυδρης αμμωνίας η οποία μπορεί να προκαλέσει έντονο οφθαλμικό ερεθισμό, δύσπνοια ή ακόμη και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: madata.gr
Categories: