Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η μεταφορά του μικρού Μανώλη


Με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, παραχωρήθηκε το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, προκειμένου ο 15χρονος Μανώλης Βογιατζής να μεταφερθεί σε ειδική και εξειδικευμένη μονάδα νοσηλείας στο International Neuroscience Institute στο Αννόβερο της Γερμανίας, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η μεταφορά του μικρού Μανώλη
Το αγόρι πάσχει από σηραγγώδες αγγείωμα στελέχους εγκεφάλου, πάθηση η οποία δεν μπορεί, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, να αντιμετωπιστεί σε ελληνικό νοσοκομείο.

«Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του δεκαπεντάχρονου Μανώλη, με εντολή μου πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Υγείας, άμεσα και κατ' εξαίρεση, όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, που κινητοποιήθηκε άμεσα αυτός και το επιτελείο του υπουργείου, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση.
Η μεταφορά του δεκαπεντάχρονου Μανώλη απαιτεί ειδικές συνθήκες αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για τον λόγο αυτόν θα γίνει από το κυβερνητικό αεροσκάφος.
Πηγή: attikipress.gr
Categories: