Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οι μύθοι που καταστρέφουν τη δίαιτα σας


Διαβάστε τις πιο διαδεδομένες φήμες που μας παχαίνουν, πως θα τις καταρρίψετε και εξορμήστε χωρίς περιττά κιλά στις παραλίες 
Οι μύθοι που καταστρέφουν τη δίαιτα σας
Η δίαιτα είναι ένας τρόπος να χάσουμε κιλά και να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε. Ωστόσο επειδή παντού υπάρχει ένας μύθος, το ίδιο ισχύει και με τις δίαιτες. Το lifezone σας παραθέτει παρακάτω τους  5 πιο διαδεδομένους μύθους που μπορεί να καταστρέψουν τη δίαιτα σας , τους καταρρίπτει και σας παρουσιάζει την αληθινή πλευρά των πραγμάτων...

1ος Μύθος
Τα παγωτά 0% δεν έχουν θερμίδες
Αν τρώτε πολλά παγωτά 0% επειδή νομίζετε ότι δεν έχουν θερμίδες, κάνετε ένα λάθος που μπορεί να σας παχύνει. Στην πραγματικότητα όλα τα παγωτά έχουν θερμίδες. Τα παγωτά με 0% ζάχαρη έχουν θερμίδες εξαιτίας του  λίπους που περιέχουν και τα παγωτά με 0% λίπος έχουν θερμίδες από τη ζάχαρη. Ακόμη και αυτά που αναγράφουν ότι είναι 0% σε ζάχαρη και λίπος έχουν περίπου 100 θερμίδες το παγωτό.
2ος Μύθος
Το λάδι παχαίνει και πρέπει να το αποφεύγω
Αποφεύγετε το λάδι στη σαλάτα για να πάρετε πιο λίγες θερμίδες; Αν ναι,  αυτό είναι λάθος καθώς με αυτόν τον τρόπο εμποδίζετε τις αντιοξειδωτικές ουσίες των λαχανικών να απορροφηθούν από τον οργανισμό, αφού χρειάζεται το λίπος για αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον το λάδι είναι χρήσιμο όταν κάνουμε δίαιτα γιατί συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και μας βοηθάει να επισκεπτόμαστε την τουαλέτα.  Μην το παρακάνετε ωστόσο με αλόγιστες ποσότητες.

3ος μύθος
Τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι πιο διαιτητικά, μπορώ να τρώω όσο θέλω
Ε, λοιπόν όχι! Τα δημητριακά ολικής δεν έχουν λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά.  Τα δημητριακά ολικής αλέσεως σε σχέση με τα επεξεργασμένα έχουν σχεδόν αμελητέα διαφορά στις θερμίδες. Βέβαια τα θρεπτικά συστατικά των δημητριακών ολικής αλέσεως είναι πολύ περισσότερα. Έχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αν επιλέξετε λοιπόν δημητριακά ολικής αλέσεως αντί για τα κανονικά σίγουρα θα ...κερδίσετε, αλλά δε θα γλιτώσετε θερμίδες. Καλό είναι λοιπόν και στην περίπτωση των δημητριακών να υπολογίζετε τις θερμίδες και να μην το παρακάνετε θεωρώντας ότι μια υγιεινή επιλογή δεν μας φορτώνει καθόλου με επιπλέον θερμίδες.
4ος Μύθος
Το γκρέιπφρουτ διαλύει τα λίπη
Αν τρώτε ένα… αρνί και μετά το ρίχνετε στα γκρέιπφρουτ για να κάψετε τα λίπη, μάλλον αντιμετωπίζετε αυξημένες πιθανότητες να πάρετε κιλά. Το γκρέιπφρουτ είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, βοηθά στην πέψη και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Όλα αυτά ισχύουν και είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Το γκρέιπφρουτ όμως δεν έχει αποδειχθεί, έως και τώρα, ότι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες παρά το διαδεδομένο αυτό μύθο.
5ος Μύθος
Έκοψα το τσιγάρο και πάχυνα
Αν δεν προσέχετε τη διατροφή σας, επειδή πρόσφατα κόψατε το τσιγάρο και θεωρείτε ότι είναι αναπόφευκτο να παχύνετε, τότε μάλλον θα πάρετε κιλά, όμως στην περίπτωση αυτή δεν θα φταίει το τσιγάρο, αλλά οι διατροφικές σας επιλογές. Αν κάποιος καπνιστής κόψει το τσιγάρο θα πάρει το πολύ 2 κιλά γιατί αυξάνεται λίγο ο ρυθμός του μεταβολισμού. Ο μύθος που λέει ότι αν κόψεις το κάπνισμα θα πάρεις   10 κιλά είναι εντελώς λάθος.
Πως έχει διαδοθεί όμως αυτός ο μύθος; Αρκετοί καπνιστές μετά τη διακοπή αυτής της κακής συνήθειας αντικαθιστούν το τσιγάρο με το φαγητό. Μην πέσετε όμως στην παγίδα να χρησιμοποιήσετε το τσιγάρο ως άλλοθι για τις διατροφικές σας επιλογές, ούτε ως μέσο καταπολέμησης του άγχους που σας έχει προκαλέσει το κόψιμο του τσιγάρου. Αντικαταστήστε το τσιγάρο με άθληση, περπάτημα ή ακόμη και τσίχλα ή κομπολόι για να σας κρατάει απασχολημένους.
Πηγή: ourlife.gr
Categories: