Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ηλεία: Το παιχνίδι του τρόμου σε ξεχασμένο κτίριο - Βρήκαν ταυτότητες νεκρών!


Τα παιδιά μπήκαν να παίξουν σε ένα ξεχασμένο κτίριο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και μια πόρτα που πάντα ήταν κλειδωμένη, αυτή τη φορά ήταν ανοιχτή - Φόβοι για μεγάλη κομπίνα με τις ταυτότητες των νεκρών...Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις Ξενιές του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μετά τον εντοπισμό αστυνομικών ταυτοτήτων ανθρώπων από το χωριό που έχουν πεθάνει την τελευταία εικοσαετία και ήδη η υπόθεση έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και διενεργείται έρευνα. Tα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί οι ταυτότητες να είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παράνομες εισπράξεις συντάξεων!


Όλα ξεκίνησαν προ ημερών από ένα αθώο παιχνίδι παιδιών στο ετοιμόρροπο κτίριο που κάποτε φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο στις Ξενιές. Το συγκεκριμένο κτίριο φιλοξενούσε το κοινοτικό γραφείο του χωριού μέχρι τη στιγμή που από τον «Καποδίστρια» δημιουργήθηκε ο πρώην δήμος Βουπρασίας, οπότε όλες οι δραστηριότητες μεταφέρθηκαν στην έδρα του δήμου και το κτίριο το χρησιμοποιούσαν μόνο ως εκλογικό κέντρο.

Τον Ιούνιο του 2008 υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό και ουσιαστικά εγκαταλείφθηκε και έκτοτε κανείς δεν είχε μπει στο χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, ο πρόεδρος που εξελέγη στις εκλογές του 2011 δεν έλαβε ποτέ κλειδιά του συγκεκριμένου κτιρίου και μάλιστα είχε ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε τίποτα από το αρχείο της πρώην κοινότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

Αυτό πίστευε ο ίδιος, αυτό πίστευαν όλοι οι συγχωριανοί του, μέχρι προ ημερών βέβαια, που ήρθαν τα πάνω κάτω για το χωριό. Σύμφωνα με το patrisnews.com, τα παιδιά που μπήκαν στο χώρο να παίξουν, εντόπισαν μια ανοιχτή πόρτα στο εσωτερικό του κτιρίου, που οδηγούσε σε ένα δωμάτιο το οποίο ήταν πάντοτε κλειδωμένο. Εκεί, τα παιδιά βρήκαν αστυνομικές ταυτότητες, αλλά και έγγραφα της πρώην κοινότητας Ξενιών και αλληλογραφία.

Τα παιδιά γνωστοποίησαν το περιστατικό στους συγχωριανούς τους και ακολούθησε έρευνα στο χώρο, όπου και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν δέκα αστυνομικές ταυτότητες ανθρώπων που είχαν πεθάνει από το 1994 και μετά και οι οποίες θα έπρεπε να είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία μετά τους θανάτους.

Ένας εκ των κατοίκων του χωριού βρήκε ανάμεσα στις ταυτότητες, αυτές του πατέρα και του παππού του και θορυβήθηκε ιδιαίτερα. Γι’ αυτό και μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Βουπρασίας όπου και κατήγγειλε το περιστατικό, καθώς και τα ερωτηματικά που ανακύπτουν, σχετικά με το λόγο ύπαρξης των ταυτοτήτων, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Πηγή: newsit.gr
Categories: