Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

«Κάηκε» ο Παπακωνσταντίνου από τον υπολογιστή του Διώτη


«Κάηκε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το πόρισμα των ερευνών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το usb-stick το άνοιξε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ήδη έλειπαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου, άρα ο κ. Διώτης το παρέλαβε από τον τότε υπουργό, έχοντας ήδη «εξαφανιστεί» αυτά τα ονόματα.
9d2175820ca6d1bb297c6e5159c85d76 XL 300x225 «Κάηκε» ο Παπακωνσταντίνου από τον υπολογιστή του Διώτη
Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό υπολογιστή που είχε ο κ. Ιωάννης Διώτης ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν τα αρχεία των συγγενών Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι εάν η αλλοίωση είχε γίνει από τον κ. Διώτη τότε τα σχετικά ηλεκτρονικά ίχνη θα είχαν αποθηκευτεί και εντοπιστεί στην ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Πιο αναλυτικά, η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει: «πραγματοποιήθηκε εγκληματολογική αναζήτηση ως προς τις ονομασίες των 2062 αρχείων λογιστικών φύλλων διαμόρφωσης xls όπου κατέστη δυνατό να εντοπιστούν 1972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του πειστηρίου του σκληρού δίσκου…» και προσθέτει ότι στις ονομασίες που δεν εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται και τα 3 αρχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου.
Πέραν αυτών, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και τρίτο usb stick. Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΔΕΕ, που παραδόθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρει ότι ο υπολογιστής δέχθηκε τρία στικακια «με ανακριτικό ενδιαφέρον». Το συγκεκριμένο εύρημα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ιωάννης Διώτης δημιούργησε δύο και όχι ένα αντίγραφο του USB που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι που βρίσκεται το τρίτο αντίγραφο, ποιος και εάν ακόμα το έχει στην κατοχή του.
Πηγή: troktiko.eu
Categories: