Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αποκαλυπτική έρευνα: Ποιές ροζ ταινίες προτιμούν να βλέπουν οι Έλληνες και για ποιο λόγο

Τη μετάλλαξη των... ροζ ταινιών και μαζί με αυτές και τις αλλαγές στο κοινό που τις παρακολουθεί προσπαθεί να καταγράψει μια νέα έρευνα που διεξήχθη επί ελληνικού εδάφους.

Αποκαλυπτική έρευνα: Ποιές ροζ ταινίες προτιμούν να βλέπουν οι Έλληνες και για ποιο λόγο

Η έρευνα που πραγματοποίησαν καθηγητές και φοιητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το κοινό των ταινιών πορνό είναι κυρίως άντρες. Συγκεκριμένα, το 78% απ' όσους δήλωσαν ότι βλέπουν πορνοταινίες είναι άντρες και μόνο το 12% γυναίκες.

Στο ερώτημα γιατί βλέπουν ροζ κινηματογράφο, απάντησαν ότι παρακολουθούν ταινίες πορνό προκειμένου να αυτοϊκανοποιηθούν αλλά και να διεγερθούν, ενώ ένα μικρό ποσοστό δήλωσε ότι τις παρακολουθεί όταν... «βαριέται».
Τα κριτήρια επιλογής αυτών των ταινιών δε διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το φύλο του θεατή. Κυρίως προτιμάται το ετερόφυλο σεξ ή το ομοφυλοφιλο μεταξύ γυναικών αλλά και το ομαδικό.
Αλλο σημαντικό εύρημα είναι η αλλαγή του πρωταγωνιστή των ταινιών πορνό. Παρ'όλο που στο παρελθόν η προσοχή εστιαζόταν στον άντρα, με το πέρασμα του χρόνου το κέντρο των ταινιών έγιναν οι γυναίκες.
Σήμερα, τα σωματικά πρότυπα των γυναικών παρουσιάζονται ολοένα και πιο αδύνατα με πληθωρικά στήθη, ενώ οι ηλικίες έχουν μειωθεί κατά πολύ. Ακόμη, οι ερευνητές παρατήρησαν πως η ομαδική «συνεργασία» στις σκηνές σεξ έχει αυξηθεί σημαντικά.
Πηγή: thesout.gr
Categories: