Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Βαρεθείτε. Κάνει καλό.

Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτε και η θετική επίδραση της στην ζωή και την υγεία μας.Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα smartphone αν και μπορεί κάποιες στιγμές να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και τις πληροφορίες πιο προσβάσιμες, από την άλλη προσθέτουν πολύ στρες στην ζωή μας. 

Αντί να κάνουμε έναν περίπατο, απλώς να καθίσουμε κάπου ή να περιμένουμε υπομονετικά χωρίς να κάνουμε τίποτε μας ωθούν συνεχώς να τουιτάρουμε ή να σερφάρουμε στο Pinterest. Η αλήθεια που αγνοούμε είναι πως οι άνθρωποι δεν είμαστε σχεδιασμένοι για να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και αυτή η συνεχής υπερδιέγερση έχει πολλές αρνητικές συνέπειες στην υγεία μας και μπορεί να οδηγήσει με υψηλότερα επίπεδα στρες, έλλειψη εστίασης και δημιουργικότητας και εθισμό στην τεχνολογία. 

Η λύση σε όλα αυτά; όσο παράξενο και αν ακουστεί είναι η παλαιομοδίτικη βαρεμάρα. Με άλλα λόγια εξασφαλίστε χρόνο. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κάνει ένα διάλειμμα από φίλους, υποχρεώσεις αλλά και την τεχνολογία. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας. Αν έχετε συνηθίσει να είστε συνεχώς απασχολημένοι, το να μην κάνετε τίποτα στην αρχή θα σας προκαλέσει μεγάλη ανησυχία. Με το να ελαττώσετε όμως τους ρυθμούς σας, να είστε σίγουροι πως θα είστε πιο παραγωγικοί μακροπρόθεσμα, για να μην πούμε πιο δημιουργικοί, πιο ευτυχείς και λιγότερο αγχωμένοι. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις λόγους για να κλείσετε το κινητό, να ακυρώσετε τα ραντεβού σας και να δώσετε στον εγκέφαλο σας τον χρόνο να μην κάνει απολύτως τίποτα.

Θα αποφύγετε τον εθισμό στην τεχνολογία. Ο εθισμός στα smartphone είναι ένα γεγονός και δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Το να αισθάνεστε αγχωμένοι και εκνευρισμένοι όποτε δεν μπορείτε να τσεκάρετε το τηλέφωνο σας μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή από τους ανθρώπους και τα πράγματα που βρίσκονται γύρω σας και είναι πιο σημαντικά. Η συνεχής εγκεφαλική διέγερση και το να χρησιμοποιεί κανείς την τεχνολογία και τα social media για πολλές ώρες έχει συνδεθεί με κατάθλιψη, άγχος, χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο και έλλειψη ύπνου. Την επόμενη φορά που θα έχετε πέντε λεπτά ή μια ώρα να σκοτώσετε, θάψτε το κινητό σας στην τσάντα και περάστε το χρόνο σας με τον παλαιό τρόπο. Ονειροπολήστε, χαζέψτε ή απλώς καθίστε κάπου εκεί και μην κάνετε τίποτα.  

Θα ενισχυθεί η δημιουργικότητα σας.
Αντί να δείτε την βαρεμάρα σαν χάσιμο χρόνου, δείτε την σαν ένα αναγκαστικό διάλειμμα που θα προσφέρει ξεκούραση στον εγκέφαλό σας και θα τον αφήσει καθαρό και ανανεωμένο. Με αυτόν τον τρόπο θα δεχτεί καλύτερα κάθετι νέο και θα δημιουργήσει νέες σκέψεις, με άλλα λόγια θα λειτουργήσει πιο δημιουργικά. Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί πως όπως οι νευροεπιστήμονες ανακάλυψαν η ονειροπόληση βάζει τον εγκέφαλο στο ίδιο mode λειτουργίας με αυτό της φαντασίας και της δημιουργικότητας.

Θα ανακαλύψετε νέα χόμπι και ενδιαφέροντα.
Αν χρησιμοποιήσετε τον χρόνο που έχετε όταν βαριέστε δοκιμάζοντας μια νέα δραστηριότητα, θα περάσετε όμορφα και θα μάθετε κάτι καινούργιο, αντί να περιηγείστε άσκοπα στο Instagram

Θα ζείτε περισσότερο στο παρόν.
Με το να μην κάνετε τίποτα επιτυγχάνετε να είστε παρόντες στο τώρα, μια διαδικασία που είναι πολύ δύσκολη αλλά και το μυστικό για μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο κοιμάστε καλύτερα, αποφεύγετε τις κρίσεις κυκλοθυμίας, μπορείτε ακόμη και να πετύχετε να χάσετε βάρος.

Πηγή: marieclaire.gr
Categories: