Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

O Γ. Καψής ρωτάει ποιός σκότωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου


Ερωτήματα για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εγείρονται για πρώτη φορά μέσα από το βιβλίο με τίτλο «Κουβεντιάζοντας με τον Ανδρέα.
O Γ. Καψής ρωτάει ποιός σκότωσε τον Ανδρέα Παπανδρέου
Ρητά και…απόρρητα» του Γιάννη Καψή, ενός εκ των πιο στενών συνεργατών του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Καψής διερωτάται σε ένα σημείο του βιβλίου του εάν διαφέρει η τύχη του Ανδρέα Παπανδρέου από εκείνη των Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
Συγκεκριμένα ο συγγραφέας γράφει για το εν λόγω θέμα:
«Ο Ανδρέας που γνώρισα. Μια μικρή προσφορά στον ιστορικό του μέλλοντος που θα έχει την τύχη να ατενίσει την κορυφή του Έβερεστ. Και τότε θα μπορέσει να γράψει ποια θα ήταν σήμερα η Ελλάδα αν δεν τον είχαν…»δολοφονήσει»,- μια λέξη που θα μπορούσε να γραφεί και χωρίς εισαγωγικά αν θυμηθεί κανείς τα γεμάτα έκπληξη λόγια του Γιακούμπ στον Δ. Κρεμαστινό: «…ούτε η υγεία ενός χοιροβοσκού της Σκοτίας δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, όχι ενός πρωθυπουργού».
Διαφέρει άραγε πολύ η τύχη του από την τύχη δύο άλλων κορυφαίων προσωπικοτήτων του κινήματος των αδεσμεύτων, που είχε πρωτοστατήσει: του Ούλαφ Πάλμε και της Ίντιρα Γκάντι. Και οι δύο δολοφονήθηκαν κάτω από ανεξιχνίαστες και ύποπτες συνθήκες. Έχουμε μάθει πώς και γιατί κατέρρευσε η υγεία του Ανδρέα;»
Και συνεχίζει:«Δημήτρη (στον Κρεμαστινό), όταν έλθει η ώρα μου, μη με βάλεις στη Βηθανία σου (την πόλη όπου ο Ιησούς ανέστησε τον Λάζαρο). Άφησέ με να φύγω ήσυχα»…Πικρό το χιούμορ του Σκαλκέα, του διάσημου χειρουργού, που ανεδείχθη και μάγος της επικοινωνίας. Ήθελε να δείξει ότι ο Κρεμαστινός είχε «αναστήσει» τον Ανδρέα. Ποιος όμως τον είχε σκοτώσει;»
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: