Τρίτη 2 Απριλίου 2013

To WWF παραχωρεί τα Σεκάνια προς αξιοποίηση

Σε μία κίνηση εθνικής ευθύνης προχωρά το WWF Ελλάς, προσφέροντας προς αξιοποίηση τον βιότοπο ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο...


Με μοναδικό στόχο την ενίσχυση των δημοσίων ταμείων και την προσέλκυση επενδυτών κι αναπτυξιακών κεφαλαίων, η περιβαλλοντική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα - με επιστολή της στον Υπουργό Ανάπτυξης - ότι παραχωρεί μία έκταση 327 στρεμμάτων στα Σεκάνια. 

Πρόκειται για ένα «φιλέτο» που έχει προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον και το οποίο είχε αγοραστεί το 1994 με δωρεές χιλιάδων υποστηρικτών από ολόκληρη την Ευρώπη, με σκοπό την προστασία της παραλίας και της εμβληματικής Caretta caretta.

Η έκταση αυτή αποτελεί τον πυρήνα (περιοχή απόλυτης προστασίας) τού Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου. Στην επιστολή της, η περιβαλλοντική οργάνωση ζητάει να αποχαρακτηριστεί η έκταση αυτή από προστατευόμενη, προκειμένου να αξιοποιηθεί χωρίς περιοριστικούς όρους.

«Συναισθανόμενοι πλήρως ότι δεν είναι πλέον θεμιτό κάποια είδη παγκόσμιας σημασίας, όπως η Caretta caretta, να αποτελούν τροχοπέδη για την πολυπόθητη ανάπτυξη, προχωράμε σε μία κίνηση που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να αρθούν τα μέτρα προστασίας. Θαλάσσιες χελώνες άλλωστε, υπάρχουν και αλλού στον κόσμο», σημειώνει για αυτήν την ιστορική απόφαση ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Σημείωση προς συντάκτες: Πρόκειται προφανώς για πρωταπριλιάτικο δραματούργημα, στο πνεύμα των έργων και ημερών μιας Κυβέρνησης που καταπατάει νόμους και ξεπουλάει τον φυσικό πλούτο της χώρας, χωρίς καμία τύψη για το σκοτεινό μέλλον που προδιαγράφει για όλους.