Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σύλληψη του ιδιοκτήτη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» για μαϊμού απορρυπαντικά

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας Αρβανιτίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι διέθετε στα σούπερ μάρκετ του μαϊμού απορρυπαντικά, τα οποία παρασκευάζονταν σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής.


Συνελήφθησαν επίσης ο 45χρονος συνεργός του, καθώς και ο 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος επιχειρηματίας.

Στις αποθήκες βρέθηκαν πάνω από 4.400 απορρυπαντικά για τα οποία εξακριβώθηκε ότι αποτελούσαν απομιμήσεις. Επίσης, εντοπίστηκαν περισσότερα από 22.000 καλλυντικά, για τα οποία διενεργείται εργαστηριακή εξέταση για να διαπιστωθεί εάν είναι απομιμήσεις. Σε βάρος του 52χρονου και του 45χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου αναταγωνισμού και περί πλαστογραφίας.
Ειδικότερα, μετά από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί χθες το απόγευμα στις αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 4.460 φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,
- Τρεις πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,
- Δεκαεννέα δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός τόνου, σε δεκατρείς εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,
- 468 κενές φιάλες απορρυπαντικού,
- 20 πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,
- 630 φιάλες κρεμοσάπουνου,
- 22.428 φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,
- Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και
- Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος, η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.
Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Πηγή: thesout.gr
Categories: