Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ερντογάν: Η Κομισιόν να ασχοληθεί με τα χάλια της Ελλάδας

Σφοδρότατη επίθεση κατά της Κομισιόν με αιχμές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ερντογάν: Η Κομισιόν να ασχοληθεί με τα χάλια της Ελλάδας
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να ασκεί κριτική στην Τουρκία», διεμήνυσε σήμερα ο κ. Ερντογάν, απαντώντας ουσιαστικά στις συστάσεις της ΕΕ για τη χρήση υπερβολικής βίας κατά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την αστυνομία.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ρωτώντας το «πώς τολμά» να παίρνει αποφάσεις για την χώρα του, ενώ το προέτρεψε να ασχοληθεί καλύτερα με την κατάσταση και τα περιστατικά βίας στην Ελλάδα.
«Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι "μη δεσμευτικές" για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα.
Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση, Στέφαν Φίλε, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.
Την ίδια ώρα, ο Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ καθώς, όπως είπε, «η υπομονή του εξαντλήθηκε».
Πηγή:  gr.news.yahoo.com
Categories: