Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Γεννήθηκε ο τρίτος διάδοχος του θρόνου της Βρετανίας

Τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο χαίρουν άκρας υγείας


Το μωρό ζυγίζει 3,8 κιλά - Παρών στην αίθουσα τοκετού ο πρίγκιπας Ουίλιαμ - Γεννήθηκε στις 18:24 ώρα Ελλάδος - Η Κέιτ και το βρέφος θα παραμείνουν στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα - Περήφανος παππούς δηλώνει ο πρίγκιπας Κάρολος


Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών από την ώρα της γέννας ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης η έλευση στον κόσμο του τρίτου στη σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας εκδόθηκε από το παλάτι του Κένσιγκτον το δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε η γέννηση ενός υγιέστατου αγορίου βάρους περίπου 3,8 κιλών.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Η αυτού υψηλότης η Δούκισσα του Κέμπριτζ γέννησε γιο στις 18:24 (ώρα Ελλάδος).

Το μωρό ζυγίζει περίπου 3,8 κιλά και χαίρει άκρας υγείας.

Παρών στη γέννα ήταν και ο Δούκας του Κέμπριτζ (Πρίγκιπας Ουίλιαμ)

Η Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, η Δούκισσα της Κορνουάληςμ ο Πρίγκιπας Χάρι και τα μέλη των δύο οικογενειών έχουν ενημερωθεί και είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα.

Η Αυτού Υψηλότης και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και θα παραμείνουν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.



Πρώτη τα ευχάριστα πληροφορήθηκε τηλεφωνικά η Βασίλισσα Ελισάβετ με την οποία επικοινώνησε ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

H ανακοίνωση έχει ήδη αναρτηθεί σε πίνακα μπροστά στην είσοδο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, όπως επιτάσσει η βρετανική παράδοση. 

Τα ονόματα του παιδιού, σύμφωνα με το CBS που επικαλείται πηγή στο Παλάτι του Κένσιγκτον, «θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Την υπέρμετρη χαρά του εξέφρασε σε δήλωσή του και ο Πρίγκιπας Κάρολος αναφέροντας: Τόσο η σύζυγός μου όσο και εγώ είμαστε απίστευτα χαρούμενοι για την «άφιξη» του πρώτου εγγονού μου. Είναι μια απίστευτα μαγική στιγμή για τον Ουίλιαμ και την Κάθριν και είμαστε τόσο χαρούμενοι για την γέννηση του αγοριού τους. Το να γίνεις παππούς είναι μια μοναδική στιγμή για τη ζωή του καθενός όπως έχουν μοιραστεί πολλοί ευγενικοί άνθρωποι μαζί μου τους τελευταίους μήνες, οπότε είμαι περήφανος και χαρούμενος που γίνομαι παππούς για πρώτη φορά και περιμένουμε με αγωνία να δούμε το παιδί.

Σε μήνυμα του στο Twitter o Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, έγραψε: Εκφράζω τη χαρά μου για τον Δούκα και τη Δούκισσα τώρα που γεννήθηκε ο γιος τους. Όλη η χώρα θα γιορτάσει. Θα είναι περίφημοι γονείς.

Τα συγχαρητήριά του στους ευτυχείς γονείς εξέφρασε και ο ηγέτης των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ. «Εύχομαι και στους δύο αλλά και στον γιο τους κάθε ευτυχία και μόνο υγεία» έγραψε, επίσης, στο Twitter.


Πηγή: protothema.gr
Categories: