Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στον εισαγγελέα ο εφοπλιστής Β. Ρέστης

Προθεσμία για να απολογηθεί θα ζητήσει ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης. Συνελήφθη το πρωί στο σπίτι του. Φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση υπεξαίρεσης.


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, που συνελήφθη το πρωί της Τρίτης, μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος της Τράπεζας FBB.
Μετά την εκτέλεση του εντάλματος από τον εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αρμόδιας για θέματα διαφθοράς, Ρέας Κατσίβελη, από όπου αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
Ο κ. Ρέστης, συνελήφθη, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, για υπόθεση υπεξαίρεσης.
Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρονται να δόθηκαν από την τράπεζα FBBank σε εταιρείες συμφερόντων του εφοπλιστή, ενώ το ποσό για το οποίο ελέγχεται ο κ. Ρέστης φέρεται να φτάνει τα 5,8 εκατ. ευρώ.
Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FBBank ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται δύο πορίσματα της Τράπεζας Ελλάδας, καθώς και ένα από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι.
Συνολικά την έρευνα έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες Π. Νικολούδης.
Ανακοίνωση του ομίλου Ρέστη
O όμιλος εταιρειών του κ. Ρέστη εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψή του.
"Μετά τις δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση του δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ της FBB και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο Β. Ρέστης δηλώνει τα εξής:
Χαιρετίζει την προσπάθεια των δικαστικών Αρχών να διερευνήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ γύρω από το δάνειο των 5,8 εκατ Ευρώ και κυρίως που κατέληξαν τα χρήματα. Άλωστε η διοίκηση της FBB της οποίας πρόεδρος ήταν ο κ. Βίκτωρ Ρέστης, είχε -από τον Σεπτέμβριο του 2012- κινήσει τις νομικές διαδικασίες στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας έκνομες ενέργειες συγκεκριμένων προσώπων που ζημίωσαν την περιουσία της τράπεζας. Μέσω των ένδικων μέσων που είχαν κατατεθεί και θα αναλυθούν παρακάτω, είχε καταγγελθεί και ο ρόλος πρώην συνεργάτη του Ομίλου, ο οποίο ς σήμερα βρίσκεται υπόδικος για μια σειρά από υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται και αφορούν υπεξαιρέσεις ιδιαίτερα σημαντικών ποσών ακόμη και σε βάρος του Δημοσίου".
Πηγή: news247.gr
Categories: