Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλάκιση για Μιχαλολιάκο και Πατέλη (βίντεο)

Ανακριτές και εισαγγελείς αποφάσισαν νωρίς τα ξημερώματα την προφυλάκιση του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, τον οποίο βαραίνουν κατηγορίες για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 
Προφυλάκιση για Μιχαλολιάκο και Πατέλη (βίντεο)
Στην ίδια μοίρα και ο «πυρηνάρχης» της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν.

Για «πολιτική δίωξη» έκανε λόγο ο Ν. Μιχαλολιάκος
Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή στις 19.30 την Τετάρτη, συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, και η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε πως η δίωξή του είναι πολιτική, αποδοκίμασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όπως και τη βία συνολικά, ενώ επισήμανε στους ανακριτές πως δεν είναι ναζιστής. Προσπάθησε επίσης να πείσει τους δικαστές πως η Χρυσή Αυγή διαθέτει μόνο κοινοβουλευτική δράση και πως δεν γνωρίζει εάν τα μέλη του κόμματος έχουν παραβατική συμπεριφορά.
Εξερχόμενος από την Ευελπίδων φώναξε «ζήτω η νίκη», ενώ έξω από το κτίριο βρίσκονταν συγκεντρωμένοι συγγενείς του Νίκου Μιχαλολιάκου, ανάμεσά τους η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του Ουρανία, περίπου 50 οπαδοί και οι βουλευτές του κόμματος, Γ. Γερμενής, Α. Ματθαιόπουλος και Μ. Αρβανίτης.
Στη φυλακή ο Λαγός - Ελεύθεροι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός.
Πηγή: attikipress.gr
Categories: