Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Πάτρα: Δύο θάνατοι κι ένα μυστήριο συντάραξαν χθες την τοπική κοινωνία

Δύο δράματα και ένα μυστήριο κρύβονται πίσω από τον θάνατο ενός 35χρονου και ενός 45χρονου, στην Ξυλοκέρα και τα Καμίνια αντίστοιχα. Ο πρώτος βρέθηκε νεκρός χθες το πρωί στον ποταμό Ξυλοκέρα, που διασχίζει το Πλατάνι και καταλήγει στο Ακταίο. Ο δεύτερος εντοπίστηκε νεκρός από διερχόμενο αστυνομικό στα Καμίνια. Και τους δύο τους αναζητούσαν εδώ και ημέρες οι οικείοι τους.


xeimarros ptwma

Ο 35χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί από υπαλλήλους του εργοστασίου «Σαράντης», καθώς οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται κοντά στην κοίτη του ποταμού. Το σώμα του άνδρα ήταν γυμνό, σε πολύ προχωρημένη σήψη και έφερε κακώσεις. Ο άνδρας φέρεται να είχε παρασυρθεί από τα νερά του ποταμού, και τα κτυπήματα στις πέτρες και στην κοίτη παραμόρφωσαν το πρόσωπό του και έτσι δεν μπορούσε να αναγνωριστεί.

Οι αστυνομικοί διερευνούν την πιθανότητα να πρόκειται για κάτοικο της περιοχής των Αργυρών, του οποίου η εξαφάνιση είχει δηλωθεί από τους οικείους του εδώ και 13 ημέρες. Το ΙΧ του είχε εντοπιστεί εγκαταλειμμένο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου.

Φαίνεται ότι ο άνδρας είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και το όχημα είχε καταλήξει στο ποτάμι πριν από 13 ημέρες. Εκείνο που διερευνούν οι αστυνομικοί, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον οδηγό εκείνου του αυτοκινήτου, είναι αν ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα στο τροχαίο, αφού προηγουμένως εκσφενδονίστηκε στο ποτάμι. Η δεύτερη εκδοχή για την οποία μάλιστα υπάρχει και σχετική μαρτυρία είναι ότι ο άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και αμέσως μετά το τροχαίο άνοιξε την πόρτα και χάθηκε στο σκοτάδι. Για ποιο λόγο ήθελε να χαθούν τα ίχνη του και δεν ζήτησε βοήθεια, εφόσον η μαρτυρία είναι ακριβής, ουδείς μπορεί να εικάσει.

Ολα αυτά αναμένεται πάντως να επιβεβαιωθούν από την προανάκριση που έχουν αναλάβει αστυνομικοί του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος. Στην παρούσα φάση, μέλημα των αστυνομικών είναι να προσπαθήσουν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του άνδρα. Εχουν καλέσει τα μέλη της οικογένειας που δήλωσαν την εξαφάνισή του για να τον αναγνωρίσουν, κάτι που θα γίνει όμως μόνο με τη λήψη DNA.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ

Μερικές ώρες μετά, εντοπιζόταν νεκρός στην περιοχή των Καμινίων ένας 45χρονος από τη Βουλγαρία, πατέρας ενός κοριτσιού. Τον άνδρα αναζητούσε εδώ και τρεις ημέρες η γυναίκα του, η οποία δήλωσε και την εξαφάνισή του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό του 45χρονου, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία. Και αυτό γιατί σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός, βρέθηκαν ίχνη από φυτοφάρμακο που εικάζεται ότι είχε πάρει για να αυτοκτονήσει. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, πάντως, θα ξεκαθαριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο άτυχος Βούλγαρος πάλευε για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια του, καθώς στη χώρα καταγωγής του σπουδάζει η κόρη του.
Τα οικονομικά προβλήματα, πάντως, φαίνεται να είχαν επιβαρύνει την ψυχολογία του. Ο 45χρονος έφυγε από το σπίτι του από την περασμένη Παρασκευή για να πάει για δουλειά, αλλά δεν γύρισε ποτέ.

Εργαζόταν σε χωράφια της περιοχής με τη σύζυγό του και έκανε διάφορες αγροτικές εργασίες.


Πηγή: xespao.gr
Categories: