Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Στα «χέρια» της τρόικας η τύχη του Στουρνάρα

Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών και ειδικότερα για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, καθώς αυτή η συνάντηση θα κρίνει την τύχη και το μέλλον του στην κυβέρνηση.





Όλοι πάντως στο Μαξίμου στηρίζουν τον υπουργό Οικονομικών.


«Υπογραμμίζουμε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή απομάκρυνσης του Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει. Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής ή απομάκρυνσης του Γιάννη Στουρνάρα, κατηγορηματικά και απόλυτα» έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όμως τίποτα δεν είναι απόλυτο διότι η τρόικα είναι ανυποχώρητη και επιμείνει στα νέα μέτρα τότε η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να έρθει σε ρήξη η οποία δεν αποκλείεται να έχει παράπλευρες απώλειες όπως αυτή του υπουργού Οικονομικών.

Το κλίμα στην κυβερνητική σύσκεψη του Σαββάτου στο μέγαρο Μαξίμου ήταν βαρύ καθώς όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες. Το γεγονός ότι η τρόικα απέρριψε ουσιαστικά το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλημάτισε έντονα την κυβέρνηση, όπως επίσης και η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων έφερε αμηχανία και κατήφεια στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Γιάννης Στουρνάρας γνωρίζει από την πρώτη στιγμή που κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού Οικονομικώνότι θα είναι ο πρώτος που θα πληρώσει το «μάρμαρο». Άλλωστε έχει περισσότερους πολιτικούς εχθρούς παρά φίλους στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ωστόσο ο ίδιος τονίζει ότι δεν τον αφορούν τα όσα ακούγονται και γράφονται περί απομάκρυνσής του από το υπουργείο «Έχω πολύ και σημαντική δουλειά που έχω να κάνω».

Παράλληλα σημειώνει με έμφαση την στήριξη που έχει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τον οποίο μόνο καλά λόγια έχει να πει. Όλα θα κριθούν το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στο Eurogroup του Φεβρουαρίου όταν οι διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν πιθανότατα ολοκληρωθεί.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Categories: