Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Στις Σπέτσες βρέθηκε η σωρός του αγνοούμενου ιστιοπλόου από τον Γέρακα

Στις Σπέτσες βρέθηκε και ταυτοποιήθηκε το πτώμα του χειριστή του ιστιοπλοϊκού που είχε εξαφανιστεί στην διαδρομή από Άλιμο για Λαύριο. Πριν δύο μέρες είχε βρεθεί και το ιστιοπλοϊκό βυθισμένο νότια της νήσου Πάτροκλος.
Στις Σπέτσες βρέθηκε η σωρός του αγνοούμενου ιστιοπλόου από τον Γέρακα
Η γυαλάδα στην μπουνάτσα που γινόταν ορατή με γυμνό μάτι, προξένησε εντύπωση σε έναν ψαρά που προσέγγισε το σημείο. Ειδοποίησε τις Αρχές και επαγγελματίες δύτες του Λιμενικού Σώματος βρήκαν το ιστιοφόρο σε βάθος 12 μέτρων, στο νότιο μέρος του νησιού.

Το σκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, φαίνεται να προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στον Πάτροκλο, γιατί έχει υποστεί σοβαρές ζημιές στην πλώρη.
Ομάδα του Λιμενικού Σώματος έλεγξε το εσωτερικό του ιστιοφόρου για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, του 27χρονου Τάσου Σιώρη από τον Γέρακα, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.
Έμφαση δόθηκε στην ταυτοποίηση των στοιχείων του πτώματος άγνωστου άνδρα, που εκβράστηκε στις Σπέτσες. Είχε κοινά χαρακτηριστικά με τον αγνοούμενο και για τον λόγο αυτό η οικογένεια έδωσε δείγμα DNA το οποίο οδήγησε και στην τραγική αποκάλυψη.
Πηγή: iapopsi.gr
Categories: