Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Δικαστήριο στην Ινδία θα αποφανθεί για το αν ένας γκουρού είναι νεκρός ή διαλογίζεται

Η οικογένεια και οι μαθητές ενός γνωστού ινδουιστή γκουρού έχουν εμπλακεί σε μια απίστευτη νομική διαμάχη, για το αν ο Shri Ashutosh Maharaj έχει πεθάνει -όπως ισχυρίζεται η οικογένεια- ή διαλογίζεται -όπως ισχυρίζονται οι μαθητές του. Πρόκειται για έναν από τους πιο πλούσιους γκουρού της Ινδίας με περιουσία που εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.


Ξεκίνησε τη σέκτα του το 1983 για να προωθήσει την "αφύπνιση των ανθρώπων και την παγκόσμια ειρήνη" και έχει αποκτήσει χιλιάδες πιστούς σε όλο τον κόσμο.


Η γυναίκα και ο γιος του λένε ότι πέθανε στις 29 Ιανουαρίου από καρδιακή προσβολή, όμως οι μαθητές του πιστεύουν ότι απλά έχει εισέλθει σε ένα βαθύτερο επίπεδο διαλογισμού. Το σώμα του φυλάσσεται στα γραφεία της σέκτας σε ένα ψυγείο ώστε να διατηρηθεί όταν ο γκουρού αποφασίσει να επιστρέψει ξανά στη ζωή. 

Φυσικά και δεν αφήνουν την οικογένεια να πάρει το πτώμα για αποτέφρωση, το οποίο φυλάσσεται σε ψυγείο μέσα σε συγκεκριμένο δωμάτιο που φρουρείται.

Αρχικά η αστυνομία της πόλης Τζαλαντάρ είχε βεβαιώσει το θάνατο του θρησκευτικού ηγέτη, όμως στη συνέχεια το δικαστήριο της πόλης απέρριψε την αναφορά της αστυνομίας και τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι πρόκειται για πνευματικό ζήτημα και δεν μπορούν να επιβάλλουν στους οπαδούς του γκουρού να πιστέψουν ότι πέθανε.

Σύμφωνα με έναν από τους βοηθούς του γκουρού με τον οποίο μίλησε ο Telegraph, "Ο Maharaj έχει εισέλθει σε βαθύ διαλογισμό. Είχε περάσει πολλά χρόνια στα Ιμαλάια όπου διαλογιζόταν σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός, δεν είναι κάτι το αφύσικο. Θα επιστρέψει στη ζωή όποτε θελήσει και εμείς θα διατηρούμε το σώμα του ως τότε".

Πηγή: gr.news.yahoo.com
Categories: