Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

7η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.


 Στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, στις 19:00, συμμετοχή δωρεάν.


 ''Ήρθε η ώρα να βάλουμε ένα STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί για έβδομη συνεχή φορά στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014. Η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και την ρύπανση που δημιουργεί, για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, για την απo-ενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος.

Αντιμετωπίζουμε την κίνηση των αυτοκινήτων με τα γυμνά μας κορμιά σαν τον καλύτερο τρόπο για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια μας. Το σώμα μας είναι ό, τι πιο φυσικό έχουμε και είναι σίγουρα πιο όμορφο από τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων μας. Στην σημερινή κοινωνία της κλειδαρότρυπας το γυμνό σώμα είναι προϊόν εκμετάλλευσης μιας ολόκληρης βιομηχανίας. Απελευθερώστε το!

Η ποδηλατοδρομία έχει ειρηνικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Ζωγραφισμένα και στολισμένα σώματα και ποδήλατα, φυσική διακόσμηση, αξεσουάρ, χρώματα και μουσική θα είναι τα όπλα μας για να διεκδικήσουμε ολοένα και φιλικότερες προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και το ποδήλατο πόλεις. Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε με κέφι και φαντασία, όπως σας γέννησε η μητέρα φύση έως και μαγιό. Μπορείτε να συμμετέχετε και με άλλα εναλλακτικά μη μηχανοκίνητα μέσα μετακίνησης όπως skate-rollers. Μετά την ποδηλατοδρομία ακολουθεί πάρτι.

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι μια αυτo-οργανωμένη εκδήλωση από ενεργούς πολίτες και υποστηρίζεται από συλλογικότητες της πόλης. Φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014''.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.worldnakedbikeride.gr

Πηγή: thessalonikiartsandculture.gr