Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Κρήτη: Κανένα ίχνος για τον Βρετανό τουρίστα - Αγωνιά η οικογένειά του

Αγωνιά η οικογένειά του - Στην Κρήτη ολόκληρος... στρατός


Στην Κρήτη βρίσκεται ο γιος του 73χρονου Βρετανού τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 19 Ιουνίου από την περιοχή του Γερανίου στο δήμο Πλατανιά.


Ο 37χρονος ήρθε στην Κρήτη με άλλα μέλη της οικογένειας του και μια ομάδα Βρετανών στρατιωτικών που είχε εκπαιδεύσει ο πατέρας του προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες για τον εντοπισμο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror ο 73χρονος Άρθουρ Τζόουνς είναι συνταξιούχος εκπαιδευτής και εργάστηκε για λογαριασμό του Βρετανικού στρατού. Ο γιος του έμαθε για την εξαφάνισή του μια εβδομάδα μετά αφού ο 73χρονος δεν πήρε ποτέ την πτήση της επιστροφής για Βρετανία.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ανέφερε: «Ο πατέρας μου είχε επισκεφτεί εστιατόρια και μαγαζιά της περιοχής πριν εξαφανιστεί. Χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς. Κάποιος θα κάθισε δίπλα του στο λεωφορείο ενώ ο οδηγός θα του έκοψε εισιτήριο. Εδώ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για Βρετανούς τουρίστες και επειδή ο πατέρας μου είναι τέτοιος τύπος σίγουρα θα γνώρισε ομοεθνείς μας τουρίστες με ανάλογα ενδιαφέροντα. Κάποιος κάπου θα είχε επαφη μαζί του και θα τους είπε τα σχέδια του.»

Ο κ. Τζόους ανέφερε ότι η οικογένεια του και εκείνος θα μοιράσουν περισσότερα από 1000 φυλλάδια στα ελληνικά και τα αγγλικά στην περιοχή μήπως κάποιος θυμηθεί κάτι και τους δώσει πληροφορίες.
«Το βασικό πρόβλημα της αστυνομίας είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο νησί. Είναι πολύ δημοφιλές σε περιηγητές και ορειβάτες. Υπάρχουν 8 εθνικά πάρκα που ο πατέρας μου θα μπορούσε να έχει επισκεφτεί και ερευνούν τεράστιες γεωγραφικά περιοχές. Εμείς έχουμε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook ενώ πληροφορίες δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο. Από τότε που εξαφανίστηκε είναι σαν να ζω έναν πραγματικό εφιάλτη» τόνισε.

Πηγή: cretalive.gr
Categories: